Nyheder

Tag på CO2-venlig sommerferie

21. juni 2016

Det er næsten umuligt at tage på CO2-frie rejser. Men det kan sagtens lade sig gøre at begrænse CO2-udslippet på ferien. Du får her en guide til en mere miljøvenlig ferie.

Sommerferien nærmer sig. For nogle betyder det en uge i sommerhus ved vestkysten, mens andre nupper flyet og tager på charterferie i Spanien. Men ferier kan være en kæmpe CO2-skurk. Derfor får du her nogle råd til, hvordan du kan planlægge en mere CO2-venlig ferie.

 

Drop bil og fly

Vælg transportmidler, der udskiller mindre CO2. Her er det selvfølgelig bedst at hoppe på cyklen, men også bus, tog og skib er langt bedre end fly og bil. Skal du alligevel leje en bil på ferien, så vælg en lille benzinøkonomisk model – eller bedre endnu, en el- eller hybridbil.

 

Bo grønt

Der er flere hoteller, der er gået aktivt ind i klimakampen. Kig efter miljømærkerne Blomsten, Svanen og Den Grønne Nøgle. På co2neutral-hotels.com kan du se en oversigt over CO2-neutrale hoteller. Der findes også feriecentre som Skallerup Klit Feriecenter, der er benytter sig af sol- vand- og jordvarme suppleret af CO2-neutralt træpillefyring.

 

Rejs lokalt

Lad være med at rejse for langt væk. Hvem ved, måske opdager du noget nyt i dit lokalområde, som du ikke kendte til i forvejen.

 

Tænk anderledes

Ferie behøver ikke at være lig charterrejse. Hvad med en vandre- cykel- eller kanoferie. På den måde bliver det også nemmere at få et pusterum og komme tættere på naturen.

 

www.co2-guide.dk kan du finde flere gode tips til, hvordan du mindsker dit CO2-udslip.

 

 

Sådan nedsætter du CO2-udslipper, når ferien er bestilt:

  • Undgå lange bade
  • Undgå importeret frugt og grønt
  • Drik fra hanen – hvis muligt
  • Drop de korte køretur – gå eller nup cyklen i stedet
  • Brug kun aircondition, når der er behov for det

 

Kilder: co2-guide.dk

 

Forrige artikelSkal vi have kyllinger badet i syre til Europa?

Næste artikelLuftforurening kan udløse slagtilfælde

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.