Nyheder

Idé til juleudflugt? Tag på tidsrejse hjemme fra sofaen

3. december 2017

Juleferien nærmer sig – og det kan hurtigt blive en dyr affære, når hele familien skal på juleudflugt. Men nu kan du kan faktisk spare dig selv for lommesmerterne, for ‘Tidsrejsen, Aarhus’ inviterer dig på en gratis virtuel rundvisning i Den Gamle Bys historiske gader og stræder.

I denne kolde tid har man ikke meget lyst til at bevæge sig udenfor i mørket. Hvis man gerne vil opleve noget i ferien alligevel, er her en god mulighed, hvor man slipper helt for at skulle træde ud i vinterkulden på sin juleudflugt.

Tidsrejsen, Aarhus tager dig tilbage til tre fantastiske tidsperioder i Danmarkshistorien. Gå ad 1800-tallets brostensbelagte gader og stræder, over industrialiseringens boom i 1920’erne til de farverige og frie 1970’ere.

Besøg Danmarks ældste apotek eller Rahbeks Minimarked

1800-tallet 

Du kan eksempelvis besøge 1800-tallets apotek og bageri på din juleudflugt. Især apoteket er en fantastisk velbevaret bygning med originalt interiør i 1720’ernes rokokostil fra Enhjørningens Apotek på Christianshavn, et af Danmarks ældste apoteker. Her blev der solgt mumiepulver, som efter sigende skulle være effektivt mod hovedpine og mavesår. Men apoteket solgte også vin, spiritus og slik helt op til 1913.

 1920’erne

Fra 1800-tallet går turen til 1920’erne, hvor industrialiseringens boom ændrer måden, mange danskere lever på. Mange flytter til byen, og butikker som Isenkræmmeren og Schous Sæbehus ser dagens lys. Schous Sæbehus var en mastodont i dansk detail, og havde i 1927 intet mindre end 846 butikker på landsplan. Til sammenligning har Matas-kæden i dag knap 300 butikker. Du kan også opleve 1920’ernes mode og trends i Frk. Wahlstrøms originale modeforretning.

 1970’erne 

Til sidst går turen til de farverige og frie 1970’ere, og her er især Kollektivet Skansen, Pouls Radioforretning samt Rahbeks Minimarked et besøg værd.

I kollektivet findes et videoklip af de tidligere beboere, der i et utroligt ærligt interview fortæller om hverdagen i kollektivet. Du kan desuden besøge Huset i Havnegade, der huser Pensionistparret og Den Enlige Mor. Begge disse lejligheder er bevaret i den klassiske og let genkendelige 70’er stil, og er et fantastisk syn – eller gensyn.

I Pouls Radio ses de klassiske ‘brune varer’, som i den grad prydede de danske stuer i 70’erne. Infoboksene i Pauls Radio fortæller mere om Bang & Olufsens gennembrud, og kommer også forbi de største stjerner inden for musik og TV.

Rahbeks Minimarked vidner blandt andet om et skift på arbejdsmarkedet, hvor kvindernes indtog betød, at de daglige indkøb skulle optimeres. Minimarkederne formåede at samle mange forskellige varer i én butik. Konsekvensen var færre kunder i specialbutikkerne, der i større grad måtte dreje nøglen om.

Gennem et unikt samarbejde mellem Expedia Danmark og Den Gamle By kan du nu for første gang opleve en virtuel tur forbi 23 unikke og særligt udvalgte huse i Den Gamle By i Aarhus, som på hver deres måde repræsenterer en bestemt tidsalder. Helt ekstraordinært kan du træde indenfor i 14 af disse huse og få et fantastisk visuelt indblik i en tidskapsel, som ikke findes andre steder i landet.

Kom på den virtuelle tour her:

http://www.expedia.dk/vc/c/tidsrejsen-aarhus/ 

 

Forrige artikelSEXY CITRUS Din nye bedste ven

Næste artikelToptrimmet tarm

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.