Nyheder

Tag styringen over dine hormoner

Foto: Adobe Stock
15. maj 2018

Små sorte bær, der vokser på en busk ved Middelhavsområdet, siges at have betydelig virkning på hormoner – de små bær hjælper især ved hormonelle ubalancer, som opstår under menstruation og i overgangsalderen.

”Abrahamsstrå”, ”Munkepeber” og “Kyskhedstræ” – kært barn mange navne. Navnene er opstået, fordi buskens sorte bær i sin tid blev brugt af munke til eftersigende at hæmme deres seksualdrift.

I dag bliver bærrene dog brugt til noget helt andet og meget belejligt for os kvinder; nemlig mod PMS, menstruationssmerter, uren hud, gener i overgangsalderen og andre hormonelle ubalancer.

Balancerer hormoner

Lægeplanten fra Middelhavslandene har en tydelig hormonpåvirkning, og undersøgelser viser, at planten har en hæmmende indflydelse på hypofysens forreste del, hvorfra produktionen af hormoner i kønskirtlerne reguleres.

I dag anvendes dråberne Agnus Castus, som er lavet af ekstrakt fra bærrene Ambrahamsstrå, ved smerter og ubehag under menstruation og til at mindske gener i overgangsalderen.

Især det ubehag, som mange kvinder lider af fra omkring midten af en menstruationscyklus, indtil næste blødning indtræder (hovedpine, spændingsfølelse i brysterne, depressioner, hævelser på underbenene og andet) går Agnus Castus ind og reducerer eller afhjælper helt.

Hurtigtvirkende effekt

Annette Christiansens cyklus flyttede sig 20 dage både den ene og anden vej, da hun startede på en ny arbejdsplads med en masse kvinder. Og oven i hatten fik hun utroligt mange smerter under sin menstruation.

– Jeg kan huske, at jeg skulle undervise en eftermiddag, men jeg kunne næsten ikke stå op på grund af smerter i underlivet. Der tilbød min kollega mig et par dråber af Agnus Castus og 15 minutter senere stod jeg og underviste. Dråberne er utrolig hurtigvirkende, og det er et produkt, som alle med menstruationssmerter bør kende til, siger Annette og tilføjer:

– Ved akutte smerter kan man eventuelt supplere Agnus Castus dråberne med et par dråber magnesium, siger Annette.

Agnus Castus kan bruges som et hjælpende middel, når akutte smerter opstår, men kan også tages på et forebyggende plan. Her skal tages 40 dråber i lidt vand hver morgen på fastende hjerte. Men kuren bør ubetinget gennemføres over nogle måneder, idet virkningen i nogle tilfælde først viser sig efter fire ugers forløb – dog skal kvinder på p-piller og med en hormonspiral ikke tage dråberne.

Ingen farlige hormoner

De effektive dråber er et helt ufarligt naturprodukt, der hverken indeholder hormonpræparater eller hormonsubstanser. På den måde undgår du de gener, ulemper og risici, der normalt er forbundet med hormonterapi.

– Mange tror, at Agnus Castus er et hormonlignende produkt; det er det ikke. Det går derimod ind og påvirker hypothalamus og hypofysen i vores hjerne. De sender så signaler ned i kroppen, hvor vi danner vores hormoner – og dermed skabes der balance, hvor der er ubalance, siger Annette.

Dråberne kan både bruges af helt unge piger, der lider af menstruationssmerter og uren hud på grund af hormonelle forstyrrelser. Men de kan også bruges af kvinder, der er på vej ud af menstruationsalderen.

Når de første tegn på overgangsalderen melder sig, er der mange kvinder, der ved hjælp af Agnus Castus kan få generne til at gå i sig selv og faktisk ”skubbe” overgangsalderen, så der går længere tid, før den sætter ind – og når den gør, er det med færre gener.

 

 

Forrige artikelFuld fart på ungerne! Hvad er sundt, og hvad stresser?

Næste artikelSover du dårligt? Så begår du måske en af disse 6 “fejl”

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.