Nyheder

Tag vare på dit mikrobiom

Candida-svampen er en vigtig del af dit mikrobiom. Men hvis den får for meget plads, kan en isopatisk behandling være løsningen.

Foto: Shutterstock
12. april 2023

Candida-svampen er en vigtig del af dit mikrobiom. Men hvis den får for meget plads, kan en isopatisk behandling være løsningen.

Du har milliarder af mikroorganismer boende i kroppen – og heldigvis for det, for du ville ikke kunne leve uden.

Stress og dårlig mad kan forandre dit mikrobiom

Dit mikrobiom er foranderligt gennem hele livet. Det ændrer sig alt efter, hvordan du lever, og dermed hvordan det indre miljø i kroppen er. Der kan opstå forskydninger i udviklingen af enkelte eller flere mikroorganismer, som kan give en ubalance. En sådan ubalance kan resultere i forskellige gener og sygdomme. Din kost og levevis har betydning for dit mikrobiom. Dårlig ernæring, stress, inaktivitet, medicin, alkohol, kemikalier og andre udefra kommende påvirkninger forårsager ændringer i det indre miljø. Hvis du har været på en penicillinkur, kan der for alvor komme rod i systemet.

Mange tegn på en Candida-infektion

Det kan alt sammen skabe dårlige livsvilkår for nogle mikroorganismer og ekstra gode vækstbetingelser for andre. Begge dele er ugunstige for din sundhed.

Et eksempel er Candida-svampen, der nok er en vigtig del af dit immunforsvar – men som kan sprede sig i skadelig grad, hvis den ikke får modspil fra andre bakteriestammer.

Hvis Candida-svampen har taget over, kan det blandt andet vise sig ved allergi, træthed, sultfølelse, oppustet mave, luft i maven, hård eller løs mave, sure opstød, trang til søde sager, blodsukker-ubalance, irritabilitet og uligevægt, hævelse og ømhed i led og muskler, stress og irritabilitet.

Du kan også få hudproblemer. Det skyldes, at slimhinden i tarmen svækkes af svampen, hvilket kan resultere i utætte tarme. Det betyder, at affaldsstoffer fra tarmindholdet kan sive ud i kroppen og give forgiftningssymptomer. De kan vise sig i form af træthed, hovedpine, væskeophobning i vævet, overbelastning af leveren og nyrerne mm. Den type affaldsstoffer kan nyrerne ikke nå at udrense, og så træder huden ind som udskilningsorgan. Det giver anledning til en irritabel hud, som kan give kløende og tør hud, uren hud, kulde/varme følsomhed med mere.

Isopatiske lægemidler genopretter mikrobiomet

SANUM- og SPENGLERSAN-præparater er isopatiske lægemidler, som er homøopatisk potenserede.

Produkterne er baseret på mikroorganismer, som naturligt kan findes i kroppen hos dyr og mennesker. De er fremstillet på basis af bittesmå kim fra skimmelsvampe og bittesmå fragmenter fra bakteriemembraner, som er smittefri og som er opløst i en homøopatisk potensering ved anvendelsen. Virkningen er som et signalstof, der aktiverer kroppen til genopretning og stabilisering af kroppens mikrobiom. Ubalance i én type mikroorganismer kan resultere i mange forskelligartede gener, derfor virker de isopatiske præparater bredspektrede, idet et enkelte isopatisk præparat kan anvendes til behandling af flere forskellige sygdomssymptomer.

Du kan finde præparaterne i din lokale helsekost.

Har du en Candida-infektion?

Hvis du har en mistanke om en Candida-infektion, kan du få din læge til at be- eller afkræfte det. Du kan også bestille hjemmetests på internettet, ligesom nogle alternative behandlere tilbyder en kinesiologisk test – en teknik hvor man tester, om kroppen oplever stress ved kontakt med gærsvamp, hvilket betyder at den påvirker immunforsvaret negativt.

Forrige artikelEr det muskelgigt eller overgangsalder?

Næste artikel6 tips til bedre mundsundhed

Thomas la Cour

Journalist