Nyheder

Tape hjælper mod inkontinens

10. april 2007

Mange kvinder går og småtisser i buskerne, og rigtigt mange af dem kan hjælpes af et stykke tape. De ved det bare ikke, for inkontinens er ikke noget man taler om.

For mange er ordspillet om at tisse i bukserne af grin mere end et ordspil. Op mod hver tiende dansker kan nemlig ikke holde på vandet.

Anstrengelses-inkontinens, som lidelsen kaldes, rammer særligt kvinder. Men forholdsvis få bliver hjulpet, for tisseri i bukserne er ikke noget man taler om. Det ærgrer overlæge Torsten Sørensen fra Kolding Sygehus, for en lille operation, hvor der anbringes et stykke plast kan nemlig hjælpe de fleste.

– Det består af et nylonmateriale, der minder lidt om det gummivæv, man kommer under gulvtæpper for at de ikke skal skride, fortæller Torsten Sørensen.

Tapen løfter urinrøret, så kvinderne ikke længere behøver at frygte for at komme til at tisse i bukserne, f.eks. når de griner eller løfter noget tungt.

Foreløbig er omkring 150 kvinder blevet udstyret med den lille plastisk-strimmel på Kolding Sygehus, og langt de fleste har ikke længere problemer med at holde på vandet. En af dem er 50-årige Birthe, der blev opereret for et år siden.

– Da jeg blev fyrre skulle jeg danse cancan med pigerne, og jeg var dårligt blevet færdig, før jeg skulle ud for at skifte trusser, fortæller Birthe.

I dag har Birthe ingen problemer med at træde dansen, og det har givet livskvaliteten et ordentligt løft.

– Det er blevet meget bedre, og jeg behøver ikke længere tænke over, hvor det nærmeste toilet er, siger Birthe, der i virkeligheden hedder noget andet.

Ud over Kolding, udfører Skejby Sygehus og Rigshospitalet den såkaldte TOT-operation.

Kilde: DR

Forrige artikelVi blæser på kostråd

Næste artikelMindre stress med meditation

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.