Nyheder

Det tastede vi på Google i 2017

Foto: Colourbox
20. december 2017

Året lakker mod enden, og det er tid til at lave en opgørelse på året, der gik – det har Google allerede gjort. Vi danskere har været aktive på tastaturet, og vi har brugt Google til at søge på alt fra Prins Henrik til spørgsmålet om, hvem vi skal stemme på.

Google har listet de søgeord, der har oplevet den højeste stigning i trafikken i 2017 sammenlignet med 2016. Der er ikke lavet en opgørelse over de mest søgte kosttilskud eller en rangering af oftest stillede spørgsmål om sundhed – som jo normalt er emner, vi på Naturli beskæftiger os med.

Men du skal ikke snydes for at finde ud af, hvem der ligger på listen ”top trending danskere” og hvilke spørgsmål, vi har stillet Google flest gange – selvom sundhed ikke er på agendaen.

 Top 5 trending danskere

1. Peter Madsen

Tragedien om ubåds-sagen, hvor journalisten Kim Wall blev myrdet og parteret, har bragt os til tasterne. Den formodede gerningsmand Peter Madsen ligger på en førsteplads over mest googlede danske personer, hvor Kim Wall ligger på en andenplads over de mest googlede udenlandske personer.

2. Caroline Wozniacki

Vores allesammens tennisprinsesse har haft et vildt år 2017. Hun har fået en samlet indtægt på 16.295.197 kroner – bare i præmiepenge! Hun har samlet 4862 WTA-point, og så har hun spillet 7 finaler. Sidst, men ikke mindst satte hun et flot punktum i sæsonen, da hun vandt over Venus Williams.

3. Prins Henrik

Først ville han være konge, så ville han ikke begraves ved siden af sin kone i Danmark og så udtalte han: ”Det er hende, der gør mig til en nar” med referering til hans hustru, Dronning Margrethe. Prins Henrik har haft et turbulent år med flere skandaler og uheldige udtalelser – det hele gav dog lidt mere mening, da nyheden om, at prinsen lider af demens, blev offentliggjort.

4. Søren Huss

Søren Huss har med sin hjerteskærende historie om sin kones død og sine smukke sange derom rørt de fleste danskeres hjerte. Vi blev alle mindet om Sørens Huss’ kæmpe talent, da han i år deltog i programmet ’Stjernerne på Slottet’. I november udgav han sit tredje album ’Midtlivsvisen’.

5. Christian Eriksen

Målkongen Christian Eriksen er den femte mest googlede dansker på listen. I det Danske Landsholds forsøg på at kvalificere sig til VM i fodbold har Christian Eriksen stået for 11 mål i 12 kampe, og har dermed været afgørende for Danmarks VM-kvalifikation – og som en bonusinformation, er det lige blevet offentliggjort, at den prominente fodboldspiller skal være far til sommer.

 Top 5 trending spørgsmål

1. Hvem skal jeg stemme på?

Kommunalvalget har domineret efteråret i det danske land – og det har resulteret i, at mange danskere spurgte Google til råds om, hvem de dog skulle sætte deres kryds hos.

2. Hvordan bliver vejret?

Det er et godt spørgsmål – desværre er svaret oftest vådt og gråt. Sommeren 2017 gik i vasken, og der faldt 267 millimeter regn, hvilket svarer til 42 procent mere regn end normalt. Dermed blev sommeren den 11. vådeste siden 1874 og den vådeste siden 2011. Sidst, men ikke mindst, var sommeren også den solfattigste i 17 år – så vi håber på en ommer til sommer 2018.

3. Hvordan laver man slim

2017 har i sandhed været et år præget af trends og diller blandt børnene. En lidt skør trend blandt de unge er slim-trenden, der har hittet blandt børn i det forgangne år. Har jeres børn også blandet klæbrig slim derhjemme på køkkenbordet? Så er I ikke alene.

4. Vild med dans, hvem røg ud?

Den 11. sæson af Vild Med Dans blev skudt afsted i efteråret, og det lader ikke til, at vi danskere bliver trætte af at se på de kendte danse jive, latin, jitterbug og vals hver fredag. I år løb Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olsen med sejren i en finale mod Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard.

5. Hvornår spiller Caroline?

Tennisspilleren med det svære efternavn. De tennisinteresserede er på fornavn med Caroline Wozniacki, og undlader at skrive efternavnet, når de skal undersøge, hvornår ketcherne skal svinges. Sætningen er nemlig den 5. mest googlede i år 2017.

Læs flere af årets søgninger på Google blandt andet, hvad der har trendet indenfor sporten og hvilke personer fra udlandet vi er interesserede i her:

https://trends.google.dk/trends/yis/2017/DK/

Forrige artikelLær at sætte realistiske nytårsforsæt

Næste artikelKoral-sædbank skal sikre artens fremtid

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.