Nyheder

Teenagepiger tænker ikke over parfumeallergi

17. maj 2016

I teenageårene handler det for mange piger om at se godt ud, og mange begynder at bruge make-up, cremer og parfumer for at opnå skønhedsidealet – men de fleste kender ikke konsekvensen af parfumen, som kan forfølge dem resten af livet. Det sætter en ny kampagne fra Miljøstyrelsen fokus på.

Parfumeallergi er efterhånden en meget udbredt allergi. Det er selvom, det er en allergi, vi nemt selv kan forebygge ved ganske enkelt at holde os væk fra produkter, som indeholder parfume. Det giver god mening. Alligevel kender mange teenagepiger ikke fuldt ud sammenhængen og har derfor heller ikke fokus på, hvad deres pleje- og skønhedsprodukter indeholder.

 

Kvinder og piger er størst ramt

Astma-Allergi Danmark antagerat cirka 4 procent af befolkningen har parfumeallergi, og her er størstedelen kvinder.

Bodylotion, deodorant, mascara, bind og tamponer – det er nogle af de produkter, som mange piger i teenageårene stifter bekendtskab med. Fra deres vinkel handler det først og fremmest om, hvad de forskellige produkter kan og dernæst kommer måske, hvad de indeholder. Det vil sige, de i mange tilfælde smører sig ind i diverse produkter, som kan give langvarig parfumeallergi.

 

Indholdet er ikke vigtig

Spørger man teenagepigerne, ved de fleste ikke, om deres pleje- og skønhedsprodukter indeholder parfume.

Miljøstyrelsen har i forbindelse med deres kampagne ”Parfumefri” snakket med 411 piger i alderen 13-16 år. Her viser undersøgelsen, at det først og fremmest er de 16-årige piger, som i stor grad benytter sig af plejeprodukter. Dernæst viser undersøgelsen, at pigerne ikke er klar over, om produkterne indeholder parfume. Det skrive Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse. Undersøgelsen viser også, at næsten halvdelen af pigerne fejlagtigt tror, at produkter med naturlige ingredienser som kokos, granatæble og citron automatisk er parfumefri.

Kampagnen ”Parfumefri” vil nu sætte fokus på, at oplyse pigerne, så de kan tage det rigtige valg.

 

Gode råd gives videre

Rigtig mange piger ved ikke, at det kan have skadelig effekt at bruge produkter, som indeholder parfume, og de er heller ikke klar over, hvilken konsekvens det kan have at bruge produkterne. Derfor er det også op til mor og far, at bringe emnet op. Simpelthen tage en snak om, hvad parfumen kan gøre, hvilke produkter kan indeholde parfume, og hvordan man undgår parfume. For der er faktisk rigtig mange produkter, hvor man skal være opmærksom på parfumeindholdet. Udover skønhedsprodukter er det f.eks. toiletpapir, bind, shampoo, solcreme, tandpasta, vaskepulver, skyllemiddel og listen fortsætter.

Et godt pejlemærke for at undgå parfume er Astma-Allergi Danmarks blå krans, som sikrer produkter uden parfume.

__________

Tre gode råd:

  • Brug en parfumefri deodorant
  • Udskift produkter, der bliver på huden hele dagen med parfumefrie alternativer. F.eks. ansigtscreme og bodylotion
  • Hvis du vil dufte, så sprøjt din parfume på tøjet i stedet for direkte på huden

 

 

Kilde: Miljøstyrelsen

Forrige artikelKrydderurter: Dyrk dem selv!

Næste artikelSpis huden klar til solen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.