Krop

Smerter: Slip af med inflammationen

18. juni 2014

Rigtig mange vedvarende smerter i kroppen skyldes inflammation – derfor er det vigtigt at sætte ind med midler, der kan gøre noget ved det – fremfor bare at dæmpe symptomet.

Når vi slår os, slider uhensigtsmæssigt på os selv eller får en forkert kost, risikerer vi at beskadige vævet i kroppen. Og ligesom når feberen raser mod bakterier og virus som en forsvarmekanisme, sætter kroppen ind med inflammation i de områder, hvor kroppen er blevet beskadiget. Inflammationen er immunforsvarets måde at beskytte det angrebne område – der bliver sat ind med hævelser, varme og rødme for at fjerne det skadelige og beskytte området, og vi forholder os som regel i ro, mens det gør ondt.

Men hvis inflammationen bliver kronisk, er det straks en anden sag. Det bliver den, når vi gentagne gange har udsat kroppen for en forkert belastning eller for dårlig livsstil. Eller det kan være en autoimmun reaktion fra immunforsvaret, der pludselig angriber sine egne celler. Så gælder det om at få dæmpet inflammationen, som udover smerterne, også beskadiger knogler, led – ja, i sidste ende – hele helbredet.

 

Anti-inflammatorisk kost

Vores kost byder faktisk allerede på ingredienser, der har en anti-inflammatorisk effekt. Nogle af de mest kendte har faktisk så god effekt, at de bliver brugt i naturmidler beregnet mod smerte. Det drejer sig f.eks. om gurkemeje og ingefær, der – sammen med ærteprotein – f.eks. er ingredienserne i et produkt som Total Gurkedol.

Fordelen ved at tilsætte de virksomme stoffer fra ingefær og gurkemeje i tabletter er, at du kan få langt flere af de inflammationshæmmende stoffer på kort tid, end hvis du udelukkende skal spise dig til samme effekt, og så er det selvfølgelig langt lettere at bruge det som alternativ til almindelige smertestillende piller.

En anden fordel ved et middel som Total Gurkedol er, at det er langt sværere at komme til at overdosere. Mens de mest almindelige smertestillende piller – også i håndkøb – har et væld af bivirkninger og mulige skadevirkninger ved længerevarende brug eller overdosering, er risikoen ved gurkemeje, ingefær og ærteprotein forsvindende lille.

 

Går efter årsagen til smerten

Med naturmidler gør du altså noget ved årsagen til smerten: inflammationen. Når kroppen får mindre inflammation i led og væv, vil smerten også dæmpes. Det betyder også, at midlet – alt efter hvad problemet er – kan være lidt længere tid om at have effekt. Selvom ingefær fra naturens side indeholder et enzymhæmmende middel, der hæmmer prostaglandinerne, der er smertefremmende – og derfor også gør noget ved selve smerten, så vil gurkemeje og ingefær have allerstørst effekt ved et lidt længere forløb, hvor inflammationen for alvor bliver dæmpet.

Curcumin, der er det aktive stof i gurkemeje, er desuden en stærkere antioxidant end E-vitamin, og virker også fordøjelsesfremmende. Ingefær er udover sin anti-inflammatoriske effekt kendt for at virke mod bl.a. transportsyge. Så med naturmidler får du som regel flere positive ‘bivirkninger’ med, og ved korrekt brug er de negative bivirkninger sjældne.

 

 

Inflammationsskabte smerter, hvor Total Gurkedol kan virke:


– Muskel- og ledsmerter

– Smerter i ryg, lænd, skuldre, albuer, hænder, hofter, ankel og fødder

– Menstruationssmerter

– Hovedpine

– Tandpine og ørepine

Dosering er 2-3 stk. dagligt ved smerter – som evt. trappes ned til 1-2 stk dagligt som vedligeholdelsesdosis.

 

Forrige artikelBritiske læger i oprør over statinanbefaling

Næste artikelRå lime-mousse med granatæble