Nyheder
Sponsoreret

Terapi i koldt vand

Koldtvandsterapi er en terapiform, som igangsætter en bred vifte af positive gevinster for både fysisk og psykisk sundhed. Og du kan dyrke terapien hjemme i eget badeværelse.

Foto: shutterstock
13. september 2023

Koldtvandsterapi er en terapiform, som igangsætter en bred vifte af positive gevinster for både fysisk og psykisk sundhed. Og du kan dyrke terapien hjemme i eget badeværelse.

Du har måske allerede set Hans Lindberg eller Cristiano Ronaldo gøre det på TV efter en hård kamp. Koldtvandsterapi handler om at udsætte kroppen for kolde vandtemperaturer, fordi det starter en kædereaktion af bemærkelsesværdige virkninger i kroppen, når den anvendes regelmæssigt.

Og den afslappende terapiform er ikke forbeholdt idrætsstjerner, for med et Polax Isbad kan
du lave din egen koldtvandsterapi hele året – ude på terrassen eller på badeværelsesgulvet, som det passer dig bedst.

Fysisk og psykisk restitution

Når sportsfolk benytter isbade, handler det primært om den fysiske restitution af musklerne. Isbadet kan nemlig både reducere inflammation og ømhed, når det får blodkarrene til at trække sig sammen.

Men der er flere andre fordele, som er værd at tage med.

Ikke mindst at du kan få en forbedret søvnkvalitet, fordi den hyppige brug af koldtvandsterapi har en beroligende virkning på nervesystemet. Dermed hjælper det kroppen med at slappe af.

Den beroligende virkning gælder også for sindet mere generelt, når det reducerer niveauerne for stress og endda symptomer på depression.

Booster immunforsvaret

Polax Isbad er designet til at bibeholde den lave temperatur. Det er en fordel, hvis du ønsker at benytte badet hver dag. Daglig brug har nogle meget fine sundhedsmæssige fordele.

Ikke mindst at du styrker dit immunsystem, fordi det kolde vand booster produktionen af hvide blodlegemer, som spiller en vigtig rolle for kroppens modstandskraft imod patogener.

Terapien stimulerer også kroppens naturlige energiproduktion. Den pludselige ændring i temperatur fører til en følelse af fornyet energi og opvågnen. Måske fordi det forbedrer blodcirkulationen ved at få blodkar til at trække sig sammen og udvide sig hurtigt

Endelig oplever mange, at kroppens reaktion på det kolde vand kan fremskynde stofskiftet, som kan have gavnlige virkninger for dem, der ønsker at opretholde vægten eller tabe sig,

En positiv spiral af sundhed

Koldtvandsterapi er en holistisk tilgang til velvære, der omfavner både krop og sind. Du indtager ingen kunstige midler men udnytter kroppens naturlige reaktion på kuldepåvirkning til at skabe en positiv spiral af sundhedsmæssige fordele.

Polax Isbad er lavet i et letvægtsmateriale, så det endda er let at tage med sig på f.eks. en tur i sommerhus.

Find mere information om muligheden for at få dit eget isbad på www.polax.dk

Forrige artikelBlåt lys styrker hudens immunsystem

Næste artikelGurkemeje kan hjælpe på fordøjelsen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.