Liv

Er det tid til reel forandring én gang for alle?

Det kan være svært at finde tid og overskud til at få gjort alle de ting, vi gerne vil og måske endda også burde gøre i hverdagen. Måske skal du tage helt væk, hvis du vil gøre alvor af forandringerne?

Foto: AdobeStock
7. februar 2018

Det kan være svært at finde tid og overskud til at få gjort alle de ting, vi gerne vil og måske endda også burde gøre i hverdagen. Måske skal du tage helt væk, hvis du vil gøre alvor af forandringerne?

Ønsker du at leve en sundere livsstil, tabe genstridige kilo eller få mødt nye og inspirerende mennesker?

Engang i mellem bliver vi nødt til at ryste posen for at blive i stand til at skabe nye, sunde og vedvarende vaner – og et højskoleophold kan være et godt sted at starte. Her kan du fordybe dig og få et pusterum fra de daglige, vante rammer. På Livsstilshøjskolen i Gudum er der således fokus på at fremme dit velvære gennem sund kost, motion, natur og yoga.

Find højskolesangbogen frem

– På et højskoleophold kan du vælge at arbejde med flere forskellige ting, lige fra fokus på kost og motion til mental balance og stresshåndtering. Et ophold på Livsstilshøjskolen er for alle, som har lyst til at udvikle sig. Tykke og tynde, gamle og unge, høje og lave – og så er det et fællesskab i trygge rammer, siger Lise Kragh Møller, viceforstander på Livsstilshøjskolen Gudum.

Dagligdagen med stress og jag gør ofte, at en ændring bliver svær og ikke mindst svær at fastholde. På Livsstilshøjskolen bliver du i stand til at holde fast i det, som er godt for dig selv – også når du kommer hjem til din dagligdag igen.

– Hvis du ikke kan tage et længere afbræk fra hverdagen derhjemme, kan du også  tage på Livsstilshøjskolen i et kortere ophold f.eks 6 uger, og du kan tilmed tage et mindre kæledyr med på opholdet, siger Lise Kragh Møller.

Sunde kostvaner resten af livet

Første skridt i retning mod en sundere livsstil er sunde kostvaner, der gerne skal vare hele livet. De færreste får kontaktet en diætist for rådgivning om mad eller meldt sig på madlavningskurser, selvom man savner ny inspiration på området.

På højskolen er der tid og mulighed for at blive klogere på sund mad – og så er højskolen for nyligt blevet tildelt bronze i økologi.

– Du vil igennem tilrettelagte undervisningstimer bl.a. blive klogere på, hvor stor kostens betydning har for din fysiske energi og kan også selv lære om at lave næringsrige og gode retter, siger Lise Kragh Møller.

Find ind til din egen kerne

I en almindelig hverdag kan det være svært at finde tid til fordybelse. Og roen opstår ikke klokken 20 foran fjernsynet – det er faktisk noget, man skal sætte tid og overskud af til.

– Uden det skal blive for langhåret, så er der mulighed for at genfinde din indre ro og balance. På Yoga og mindfulness-linjen får du specifikke øvelser og redskaber til afstressning samt yoga- og mindfulness lektioner. Desuden kan du også vælge mellem andre former for motion.

Ryst posen, hiv nogle uger ud af kalenderen og kom ud på den anden side som et nyt, inspireret og afbalanceret menneske – eller bare med en masse spændende oplevelser i rygsækken.

 

Forrige artikelVores firbenede bedste ven beriger og forlænger vores liv

Næste artikelHPV-vaccine: Forsøgspersonerne fik ukorrekte oplysninger fra Kræftens Bekæmpelse