Tid til diæt?

27. juni 2022

Uanset om du har brug for at begrænse dig, tabe dig eller helt undgå fødevarer, så er der inspiration at hente…

Ny måltids-kur med næring

De fleste af os kender den klassiske Nupo-kur, som mange slankevillige mennesker har kastet sig over i tidens løb. Nu er der en ny slags kur på markedet i Danmark – Noka – som har haft stor succes i både Norge og Sverige i over 10 år.

Den adskiller sig dog fra andre “alt eller intet”-kure ved at være en rigtig måltidserstatning, hvilket giver dig mange flere variationsmuligheder i slankekuren. Samtidig har Noka alle de næringstoffer, vitaminer og mineraler, som du har brug for.

Måske kunne du tænke dig at være på slankekur i forbindelse med morgenmad og frokost, men spise sammen med familien om aftenen? Eller kun være på slankekur omkring din frokost? Det kan du med Noka, som tilmed giver dig en god mæthedsfølelse og meget bedre muligheder for at holde vægten på det ønskede efter at selve slankekuren er gennemført.

Noka består af 15 varianter – både klassiske middagsretter, supper, nudler, milkshakes og snackbarer. De mange muligheder og smagsvarianter gør det nemmere at holde din motivation i top gennem slankekuren.

Se mere på camette.dk

Uden de problematiske!

I mange år har såvel butikker som online-forhandlere kunnet tilbyde produkter, som nok er glutenfri, mælke- eller sukkerfri og økologiske, men kun sjældent er det hele på een gang. Det er dette “hul” i markedet, som importøren B-Organic Import i Herning vil rette op på med en bred vifte af produkter fra helsekostfirmaet Naturkorn Mühle Werz i Tyskland. Det er nemlig produkter, som er fri for gluten, mælk, kolesterol og kun naturlig sødet med f.eks æblesaft og honning – bagt på fuldkornsmel og økologiske.

Af nye spændende glutenfrie produkter kan nævnes: Lagkagebunde, pizzabunde, kager, brød, boller, brødblandinger og morgenmadsprodukter.

Naturkorn Mühle Werz glutenfrie serie kan købes i landets special- og helsekostbutikker. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 61792417 eller på b-organicimport.dk

Fyld maven og undgå overvægt

Simpelt sagt er vægten ligesom bankkontoen: hvis vi sætter mere ind, end vi hæver, så svulmer den! Løsningen på overvægt er derfor enten at indtage færre kalorier eller at bruge flere – dvs. røre sig noget mere – eller helst begge dele på én gang. Udover en sundere livsstil kan du hjælpe vægttabet lidt på vej med et nyt middel, som EU netop har godkendt, glucomannan, der indtages i forbindelse med hovedmåltiderne. Glucomannan er vandopløselige fibre, udvundet af konjak-roden.

KONJAK er et glucomannan-produkt, der virker ved at give mæthed og og regulerer blodsukkeret, så du spiser mindre og får mindre lyst til søde sager.

Derfor er der heller ikke tale om en såkaldt “mirakelkur”, og der kræves stadig fokus på kost- og motionsvaner og alle andre gode tiltag. Der er tale om en hjælp og en støtte til den rygrad og vedholdenhed, der kræves for at tabe sig.

KONJAK indeholder en “kom-godt-i-gang” guide og glucomannan tabletter til en måneds for-brug. I pakken findes også en praktisk lille opbevaringsæske, så man kan tage tabletter med på arbejde eller weekend.

Opskrifter uden mælk

Hvis man først har besluttet at droppe mælken, så finder man hurtigt ud af, hvor meget af vores kogekunst, der indeholder mælk. Og hvordan får man så lige erstattet denne ingrediens, som mange oplever en større eller mindre grad af overfølsomhed overfor?

Det har Signe Lykke Skonnord også tænkt over, og nu har hun udgivet kogebogen ‘Mad uden mælk’ – en enkel og brugbar samling af opskrifter, hvor mælken er erstattet med ingredienser, du finder i de fleste dagligvarebutikker. Så det er slet ikke så svært at få kreeret sine yndlingsretter – fra blomkålssuppe til ris a la mande – uden mælkeprodukter. Samtidig har Signe Lykke Skonnord tænkt meget i at tilføje ingredienser, der tilføjer retterne god næring, hvorved mange af opskrifterne er blevet sundere alternativer til de gamle klassikere.

Med praktisk spiralryg til køkkenbrugen.

Mad uden mælk, af Signe Lykke Skonnord, forlaget Signelykke, 108 sider, vejl. pris kr. 195,-.

Tag hensyn til krop og klode

Hvis du er en kræsen forbruger, der både ønsker at glæde din krop og passe på kloden, så er Birthe Straarups ‘Solskinsmad’ et must. Det er ikke en decideret kogebog, men en bog fuld af viden om, hvad mad kan, hvordan vi passer på os selv, dyrene og naturen. Du får også nogle opskrifter, men der er masser af inspiration til selv at tænke og sammensætte din mad efter årstiderne, så du opnår bedst mulig sundhed og glæde ved maden.

Birthe Straarup har arbejdet med ernæring, kost og alternative behandlinger det meste af sit liv – og har opfundet begrebet solskinsmad. Det betyder planteføde, overvejende rå og uopvarmede, økologiske og biodynamiske, lokalt produceret og enkelthed.

I omslaget af bogen finder du to praktiske flapper med årstidernes kost-cirkler.

‘Solskinsmad – for krop og klode’, af Birthe Straarup, www.solskinsmad.dk, 172 sider, vejl. pris kr. 249,-.

Forrige artikelLungeforeningen: Hold dig fysisk aktiv og stærk under corona krisen

Næste artikelHelseteket: Olivenblade