Til den søde tid

27. juni 2022

Hyggetid, spisetid og sukkertid – med lidt omtanke kan det være godt med lidt af det hele.

 

Til den søde værtinde eller søster

Danske Naturfarms mest populære serie, RAV, fås nu i fire forskellige gaveæsker med et udvalg af plejeprodukter fra serien. Den perfekte værtinde- eller julegave til de kvinder, der ønsker naturlige og ærlige produkter, og som godt må forkæles lidt.

Alle RAV-produkter er fremstillet af økologiske råvarer uden parabener, PEG eller de 26 mest allergene stoffer i hudpleje. Fundamentet i serien er terpener og succinsyre udvundet af rav, som er et stærkt antioxidant, der er afgørende for energiomsætningen i hudens celler. Hud og hår efterlades blødt og elastisk.

Du kan vælge mellem æsker med blandinger af sæbe, shampoo, bade-/brusegelé, dagcreme og face- og bodyscrub. Priserne varierer fra kr. 145,- til 270,-.

Sukrin – nu med Stevia

Vidste du, at firmaet bag Sukrin nu også har et Stevia-produkt på markedet? Det hedder Sukrin+ og præsenteres som et 100 pct. naturligt sødemiddel, der er dobbelt så sødt som almindeligt hvidt sukker. Ganske som Sukrin har Sukrin+ ingen indflydelse på blodsukkeret, hvorfor det kan bruges af alle – inklusive diabetikere.

Sukrin+ kombinerer den populære sukkerkonsistens fra Sukrin med den nye sødme fra Stevia-planten. Udfordringen ved Stevia har siden starten været at maskere den lidt bitre lakridssmag, som den grønne plante ellers er kendt for. En udfordring, som Sukrin+ er lykkedes rimeligt godt med.

Sukrin, der har været på hylderne i de danske helsekostbutikker siden 2009, er baseret på sukkeralkoholen erythritol. Som sødemiddel er det helt unikt, idet det er uden kalorier og samtidig har en naturlig oprindelse.

Sukrin+. 250 gram. Kr. 75,-

Du behøver ikke at kæmpe

Det lover Umahro Cadogan og Lone Rasmussen i deres nye bog ‘Slip slikket’. Bogen er en lækker blanding af coaching og viden om, hvorfor vi har hang til søde sager, og hvordan vi slipper den. Umahro demonterer også slik – altså piller det fra hinanden, så det bliver tydeligt for læseren, hvad det egentlig er, vi putter i munden – uanser om vi er til flødeboller, citronmåner, cola light eller ostepops.

Du får opskrifter på sukker-detox og ugeplaner, der kan skaffe dig igennem det første chok uden slikket. Og vanen tro har Umahro 40 fantastiske opskrifter i ærmet til alle os slikmunde, der jo stadig gerne vil have noget at hygge med og forkæle os selv med.

Den perfekte julegave til en sukkerjunkie, der er klar til en sød og nænsom tyrker.

‘Slip slikket – du behøver ikke at kæmpe’, af Umahro Cadogan og Lone Rasmussen, forlaget Pretty Ink, 205 sider, vejl. pris 299,-.

Blodsukkeret bestemmer din trang

Det er næppe helt tilfældigt, hvis vi får ekstra trang til søde sager, når vi er stressede. I hvert fald ved vi fra rotteforsøg, hvor rotterne fik henholdsvis almindeligt vand og sukkervand, hvorefter de blev udsat for stressende forhold, at de rotter, der fik sukkervand, klarede stresssituationer meget mere roligt. Blodprøver bekræftede, at de rolige rotter havde et lavere indhold af stresshormoner end de andre rotter.

Lidt ekstra sødt i særlige stituationer kan vi derfor godt forsvare. Blot bør vi også være opmærksomme på, at når vi er stressede, mister kroppen også store mængder chrom. Stress øger energibehovet og skaber et behov for en større forsyning af energi-givende glukose. Det øger behovet for insulin og dermed for chrom.

Bio-Chrom er tabletter som hver indeholder 100 μg af det vigtige sporstof chrom. Det chrom, som anvendes i Bio-Chrom, er behandlet på en sådan måde, at det har en god optagelighed i kroppen, og Bio-Chrom er desuden længere tid om at udskilles end en almindelig chrom-tablet.

Restetid?

Jule- og ferietid er også restetid. Fra de store veldækkede borde, går der masser af guld tilbage i skattekammeret: vores køleskab.

‘Rig på rester’ er en dejlig positiv kogebog, forstået på den måde, at den både giver gode forslag til, hvordan vi bruger rester, og den fjerner samtidig den dårlige samvittighed over ord som madspild. Tina Scheftelowitz starter faktisk bogen med at hælde ordet ‘madspild’ ud med grønsagsvandet én gang for alle.

Rester er guld, de er sjove og skal nydes. Bogens 40 opskrifter viser, hvordan du forvandler køleskabets skattekiste af resteguld til suveræne hverdagsretter. Mest aftensmad, men også brød, smoothies, kager og desserter.

Du får både inspiration og køkkenvisdom og lærer at udnytte de rester, køleskabet gemmer på. Hverdagsmaden får et pift, mens du sparer penge og skåner miljøet i samme omgang.

Det er FDB, der står bag udgivelsen i forbindelse med foreningens arbejde for et mere bæredygtigt forbrug. Du kan finde bogen i FDB’s butikker og hos boghandlere til en absolut bæredygtig pris.

‘Rig på rester – nyd dit overskud’, af Tina Scheftelowitz, FDB, 160 sider, vejl. pris kr. 99,95.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger