To af den billige

Min læge anbefalede mig at tage Glukosamin og Omega 3-6-9 mod podagra i min fod. Det har også hjulpet en del, men hvad er forskellen på EPA-GLA+ til 215 kr. (4 stk. pr dag), og Fitness Pharma til 70 kr. på tilbud (1 stk. pr. dag)? Skal jeg tage 2 stk. af den billige for at få den samme mængde?

Mvh Henning


Dejligt, at du har det bedre. Podagra kræver, at du er meget lødig med din kost, for visse ting forværrer den sygdom. Jeg håber, du har fået ordentlig rådgivning om det? Der er en del snak om forskellen på dyre og billige kosttilskud, så dit spørgsmål er særdeles relevant. Jeg kender ikke i detaljer, hvilke kilder de to produkter henter deres fedtsyrer fra, men hvis de kommer fra fisk, vil jeg anbefale dig at bede om at se dokumentation fra producenten, om der er blevet målt på kviksølv/tungmetalmængden. Og hvis der ikke er det, ville jeg købe noget fra en anden producent.

Jeg anbefaler ofte selv at tage Udo´s Choice (flydende), fordi omegaerne her stammer fra planter. Her kan du også nemmere komme op på de mængder, der egentlig skal til, før det batter noget. Du skal faktisk have et par spiseskefulde af den olie om dagen. Det er noget mere, end hvad kapsler giver. Men det er derfor, nogen oplever ikke at få effekt af fedtsyrerne – de får ikke nær nok.

Fedtsyrer er livsvigtige. Det er ikke et stof, kroppen selv kan danne, men skal have tilført. Da ”fedtforskrækkelsen” ramte Danmark for år tilbage, begyndte folk at droppe alt fedt. Det havde store konsekvenser for mange, der blev trætte, fik ledproblemer og smerter. Det er klart, at hvis man er blevet fortalt, at fedt = deller, kan det lyde ganske forfærdeligt at skulle tage 2 spsk. olie hver dag. Men fedtsyrer af god kvalitet feder ikke. Det bliver brugt i kroppen til at øge det gode kolesterol, til hormoner, immunforsvar mm. Jeg har mødt mennesker, der har fået det bedre med f.eks. energiniveau, bindevævssygdomme, muskelog ledsmerter ved at huske den gode olie. Der er selvfølgelig også nogen, der synes, det er svært at sluge olie. Jeg tager en skefuld ind i munden og sluger den med koldt vand, uden at køre det rundt i munden. Andre kommer det ned i juice eller smoothies.

Jeg vil ønske dig fortsat god bedring.

Mange hilser

Tine Lange

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*