Tør hud og hovedbund – hvad kan jeg mangle?

Jeg har et problem med skæl (tør) – min hovedbund klør ikke.

Pt. bruger jeg Moroccan oil shampoo og balsam samt “rent” Moroccan oil i håret efter vask.

Har tidligere fået noget på recept, som fik det til at forsvinde, men det kom igen, da jeg holdt op med det.

Jeg er begyndt at tage 2 600 mg fiskeoliekapsler om dagen i håb om det kunne hjælpe, men desværre. Derudover tager jeg 1 Omnimin, 2 Osforte kalk og 1 D-Pearls 38 ug.

Min hud er meget tør, men det har hjulpet, efter jeg begyndte med fiskeoliekapslerne. Jeg drikker 1,5 – 2 l vand om dagen. Er der noget jeg mangler, siden min hud og hovedbund er så tør?

Hilsen Dorthe

 


 

Som du er inde på og allerede i gang med, så skal huden ikke kun smøres udefra, men gerne indefra. Derfor er det godt du både drikker vand og får gode olier.

Fedtstofferne i kost og som tilskud skal altid være af god kvalitet, og du kan supplere din fiskeolie med olier fra alger, knuste hørfrø, hørfrøolie, hampeolie, hampefrø, avokado, nødder og kerner. Desuden vil jeg nævne kæmpenatlysolie, som også er god til huden. Den fås flydende og i kapsler og er at finde i olierne fra Livets olie samt fra Eye Q, som består af en blanding af fiskeolie og kæmpenatlysolie.

Ved skæl er det også vigtigt at se på kosten, fordi skæl kan have forbindelse til en naturligt forekommende svamp, som er i overvækst. Derfor kan du begrænse/undgå sukker, hvidt brød og pasta, hvide ris og alkohol samt støtte om med probiotika til din fordøjelse. Og tilføre masser af grøntsager, lidt bær og frugt, så du får masser af fibre og antioxidanter.

Du kan støtte din fordøjelse med bitre fødevarer som rucola, valnødder, skræl af økologiske citrusfrugter, julesalat, radicchiosalat, mælkebøtte- og skvalderkål (små spæde blade) eller drikke te med mælkebøtte og brændenælde. Drik også gerne lidt vand med citron 15 minutter inden måltiderne, så du stimulerer fordøjelsen. Når fordøjelsen fungerer, vil du også kunne optage fedtstofferne fra kosten bedre.

Vær også opmærksom på at nogle hårprodukter indeholder stoffer, der kan irritere din hovedbund f.eks. silikone. Du kan prøve at skifte din shampoo og balsam ud med produkter fra Australian Bodycare eller Nova TTO, som indeholder tea tree olie, der virker rensende.

Desuden har mærket Phyto en rens til hovedbunden samt specielle shampooer – spørg i din helsekostforretning. Mærket Bidro har også shampoo og balsam med pilebark og gelé royal, som virker nærende og beroligende på hovedbunden. Brug kun hårolie og balsam i spidserne, men undgå hovedbunden, så den ikke lukkes til.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*