Opskrifter

Tom Kha suppe

4. april 2011

Du vil drømme dig ud på en hvid sandstrand med palmer og tyrkisblåt hav…

Til 2 personer

Suppe

• 200 g mandler

• 1,2 liter vand

• 6 dl kokosmel

• 2 tsk. rød karrypasta

• 1 lille stykke ingefær (skrællet, 1×1 cm)

• frisk limejuice af 1½ limefrugter

• 1 tsk. citrongræs

• 1 tsk. røde chiliflager

• 3 tsk. tamari

• 2 tsk. agavesirup

Grøntsager

• 2 gulerødder (skåret i aflange, tynde stykker)

• 15 champignon (vasket og skiveskåret)

• 1 lille bundt koriander (hakket)

• 2½ dl tomater (hakkede)

Kom mandler, kokosmel og vand i blenderen og blend godt. Hæld derefter mandelmælken over i en mandelmælkspose (alternativt en almindelig finhullet si) og kram posen godt, til al mælken er i skålen. Hæld så mandel-mælken over i blenderen igen.

Kom nu resten af suppeingredienserne oven i kokosmælken i blenderen og blend det hele til suppe. (Hvis du bruger Vita Mix blender, kan du blende, indtil suppen er lun – dog maks. op til 42 grader.)

Placér grøntsagsingredienserne i en skål eller dyb tallerken og hæld suppen over.

 


 

TIP!
Pynt med lidt koriander på toppen. Suppen serveres med det samme og skal helst have stuetemperatur.

OBS!
Hvis du har en dehydrator, kan du bruge mandel- og kokospulpen til kager og crackers.

 

Fra bogen “Glød og glæde med Raw Food” af Vibeke Amdisen.

Forrige artikelSommertid er sundt

Næste artikelTi måder at undgå kræft