Opskrifter

Tomatsuppe med pasta og bruschetta

10. september 2011

Få opskriftern på tomatsuppe med pasta og bruschetta fra bogen ”Kræs – førstehjælp til familier med kræsne børn” af Lone Spliid

Du skal bruge:

Tomatsuppe

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 5 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-1½ tsk finthakket frisk chili
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 1 l hønsebouillon eller vand
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Bruschetta

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 skiver brød med sej krumme, fx ciabatta-brød

Drys

• Lidt pasta i form af suppehorn eller skruer og ca. 50 g revet ost

Sådan gør du:

Skræl og snit løg, gulerødder, hvidløg og tomater i små tern. Rist løget mørt i en gryde med 1 spiseskefuld olivenolie. Tilsæt hvidløget, chili, gulerødder, tomater og tomatpuré, og rist i yderligere 2-3 minutter ved svag varme.

Hæld hønsebouillon eller vand ved, kom låg på, og kog suppen i 20 minutter ved jævn varme. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Bruschetta

Pres hvidløgsfeddet, og rør det med persille og 2 spsk olivenolie. Smør blandingen på brødskiverne og grill dem i ovnen i nogle minutter, til de er sprøde og gyldne i kanten.

Blend suppen, og krydr med lidt citronsaft, salt og måske ekstra chili. Hæld suppen i små suppeskåle, og lad barnet selv komme en skefuld pasta og revet ost over. Server de sprøde hvidløgsbrød til.

Forrige artikelKrop: Din holdning starter nedefra

Næste artikelLønnet motion betaler sig