Opskrifter

Tovlig Tofu

17. oktober 2011

En femstjernet lækkerbisken – hvis du er vild med ingefærshots, vil du med sikkerhed også elske denne delikate og smukke suppe.

 Du skal bruge:

  • 250 g drænet tofu
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 3 cm ingefær
  • Salt, peber, chili
  • 4 dl vand
  • 2 spsk. kokosolie eller god gammeldags smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. grønsagsbouillon, gerne af mærket Herbamare

Sådan gør du:

Løg og ingefær hakkes og kommes i en gryde. Begge dele svitses i kokosolie med chili, salt og peber. Efter et par minutter tilføjes 4 dl vand, grønsagsbouillon, grofthakkede gulerødder og tofu i tern. Hele moletjavsen koges i ca. 8 minutter, hvorefter det hele blendes, enten med stavblender eller i en alm.  blender (bedst). Suppen hældes tilbage i gryden og smages til med salt og peber. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Om retten
Udover mætheden, byder denne velsmagende suppe ind med store mængder protein fra tofuen. Både hvidløg, chili og ingefær hæver forbrændingen og hjælper med at bekæmpe betændelsestilstande og styrke immunforsvaret. Den store – og stærke smagsoplevelse smyger sig ind under huden,  varmer og tilfører din krop, alt hvad den drømmer om.

Forrige artikelAlternativ medicin er billigere

Næste artikelNatarbejde øger risiko for sclerose