Træning, vægttab og blodsukker

Jeg har et spørgsmål angående træning, vægttab og blodsukker. Det er således, at jeg gennem det sidste års tid har taget 15 kg på efter et rygestop og kæmper nu for at tabe de fleste af dem igen. Jeg er ikke overvægtig (178 cm høj, 73 kg) men de eksta kg sidder ikke så pænt. Mit problem er, at når jeg, i forbindelse med, at jeg spiser sundt og undgår sukker og fedt, går til styrketræning i det lokale fitness center, så risikerer jeg næsten hver gang at blive dårlig og rigtig utilpas. Jeg kan mærke, at mit blodsukker falder drastisk, jeg bliver svimmel og kan ikke rigtig koordinere mine bevægelser, specielt hvis jeg skal igennem en døråbning, så går jeg ind i karmen eller slår tæerne imod. Jeg bliver meget dårlig og tung i hovedet når jeg er fysisk aktiv og tit skal der ikke særlig meget til, blot at lave almindelige dagligdags ting kan gøre det. Til trods for min sunde kost og regelmæssig træning kan jeg heller ikke tabe mig. Har du et bud på hvad der kan være galt?


Tak for mailen. Når du anstrenger dig, er det kun kortvarigt, at du kan dække dit energibehov med sukker. Derefter går du over til fedtforbrænding. Du har brug for, at få mere af det sunde fedt, som du kan få fra olivenolie, avocado, fed fisk, fiskeolie, mandler, nødder, hørfrøolie, kæmpenatlysolie. Først og fremmest skal du have nok af omega-3 fedtsyrer. Der er mange, som har forsøgt at tabe sig, men føst har kunnet det, når de fik et par spiseskefulde af for eksempel “Livets Olie” eller Nutridan Strong dagligt. Det skyldes, at de gode fedtsyrer i kroppen bliver omdannet til primitive hormoner, som er vigtige for kroppens trivsel og blandt andet sætter dit stofskifte op.
For at stabilisere dit blodsukker skal du spise groft, det vil sige grovbrød og mange grønsager, og tage tilskud af organisk krom, fx Bio-Chrom, og magnesium. Du skal undgå hvit brød og hvidt sukker.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*