Sind

Traumer eller lykketilstand med fra fødslen

25. september 2009

Peak States vender op og ned på forståelsen af, hvordan vi mennesker får traumer, og hvordan vi kan helbrede os selv for dem. Ifølge Peak States stammer hovedparten af alle psykiske skader fra en fysisk skade opstået før fødslen eller i tiden omkring den.

I terapimetoden Peak States, der er kommet til Danmark for relativt kort tid siden, går man ud fra, at psykiske skader kan være opstået lang tid før et menneskes fødsel. Ja, faktisk så langt tilbage som til æg og sædcelle. På vej ud af æggelederen kan ægcellen for ek­sem­pel have fået et stød, der bliver ved med at være der hele cellens liv. På samme måde som et menneske kan få et ar og gå rundt med det resten af livet. En fysisk skade på ægcellen viser sig senere i fostret. Men heldigvis er den menneskelige psyke så viseligt indrettet, at den gerne vil hele – hver eneste af os har denne sunde naturkraft inden i os.

Denne naturkraft bruger man aktivt i Peak States-metoden, hvor klienten helbreder sig selv under kyndig vejledning fra en erfaren behandler. Behandleren guider sin klient til at gå tilbage i tid og kontakte lige netop det sted, hvor skaden er opstået.

– Man skal turde være i smerten og ubeha­get en stund, mens man heler det med intenst nærvær. På et tidspunkt slipper det. Nærvær og at mærke kærlighed til sig selv er vigtige metoder i Peak States terapi, forklarer psykoterapeut Else Baden-Jensen fra Århus, som understreger, at klienten ikke er i nogen form for trancetilstand under terapien.

Om Peak States

  • 99 procent af alle traume-kæder starter før fødslen.
  • Peak States er vores naturlige tilstand og en fødselsret.
  • Prænatale traumer blokerer for et menneskes adgang til Peak States.
  • Et begrænset antal mennesker fødes med færre traumer end andre, og de opleves som værende specielt heldige, oplyste og velsignede i livet.
  • De fleste mennesker, der har Peak States, kan ikke forklare, hvordan de har fået dem. Ofte er de ikke bevidste om, at det drejer sig om Peak States, da de aldrig har prøvet andet. Andres adfærd kan synes uforståelig for dem.
  • Peak States kan genvindes gennem traumeforløsning.
  • Det drejer sig om at forløse de rigtige traumer.
  • Enhver effektiv traumeforløsningsmetode kan anvendes.
  • Traumer sætter biologiske spor i kroppens celler.
  • Bevidsthed har et biologisk element.

Kilde: www.peakstates.dk

Vejen til fysiske symptomer

– Nogle mennesker kan huske deres egen fødsel. De fleste kan ikke, men via en enkel regressionsteknik, hvor jeg gradvist fører folk tilbage i tiden, husker de fleste langt mere, end de troede muligt. Vi tager fat i det emne, klienten vil have behandlet. Vi finder de fysiske symptomer i en situation, hvor problemet var aktivt, og ved at bruge dem som reference finder klienten tilbage til en tidligere begivenhed, hvor hun havde det lige sådan.

Således finder vi til sidst den allerførste gang, hun havde det på den måde, og starter først helingen her. At hele sig selv på dette sted er meget lettere end i de følelsesmæssige forfærdelige erindringer, terapeuter ellers arbejder med, da der her næsten kun er fysiske symptomer. Denne heling forløser det følelsesmæssige ubehag i hele stakken af traumer, forklarer Else Baden-Jensen.

Som et eksempel på en vellykket terapi nævner hun en kvinde, der var ved at blive skilt. Kvinden var forpint omkring at skulle finde sig selv en ny bolig. Hun var bange for ikke at kunne vælge rigtigt. Nederst i en række af vidt forskellige traumer med temaet forvirring om, hvor hun skulle være, fandt hun æggets forvirring om, hvor det skulle implanteres i livmoderen. Dengang havde det været traumatisk, og ved at få traumet helet forsvandt forpintheden og kom ikke igen.

Kan behandle næsten alt

Modsat mange andre terapeutiske metoder er der ifølge Else Baden-Jensen meget hurtigt resultater af Peak States terapi. Et traume, som klienten måske har bakset med i mange år, kan ofte kureres i løbet af 6-8 terapitimer. Mindre alvorlige problemer kan afhjælpes i løbet af måske bare en enkelt terapitime. Som eksempel på en vellykket korttidsbehandling nævner Else Baden-Jensen en kvinde, som var træt af, at hun altid bebrejdede sig selv alt muligt og havde mange ærgrelser på grund af denne kedelige tendens.

Dagen efter terapien var kvinden og hendes mand på vej til en operaforestilling, som de havde glædet sig meget til at opleve, da hun opdagede, at deres dyrt købte billetter faktisk var til dagen før og altså nu var ubrugelige. Normalt ville kvinden have bebrejdet sig selv, men denne gang gjorde hun det ikke. Hun har heller ikke siden haft problemet.

– Peak States kan stort set behandle alt, hvad folk gerne vil have forandret. Lige fra eksamens­angst til noget mere uhåndgribeligt som for ek­sem­pel: hvordan kommer jeg videre i mit liv?, siger Else Baden-Jensen, som tilhører en lille eksklusiv flok af danske Peak States behandlere. Indtil videre findes der 12 certificerede terapeuter.

Grundlagt af canadisk ingeniør

Peak States betyder toptilstand, og den canadiske ingeniør Grant McFetridge, som selv er født med gode Peak States, undrede sig over, hvorfor andre mennesker havde det så besværligt i deres liv.

Som 29-årig blev han skilt og fik i den forbindelse akti­veret nogle sovende traumer, som betød, at han pludselig mistede sine Peak States. Han søgte hjælp i forskellige spirituelle retninger, han forsøgte sig også med personlig udvikling og meditation, uden at det havde den ønskede virkning.

Først da han søgte hjælp hos en åndedrætsterapeut, skete der noget. Han fandt ud af, at han kunne komme tilbage til Peak States-tilstanden, hvis han fik helet de traumer, der lå før fødslen.

Læs mere på www.peakstates.dk og www.peakstates.com

Forrige artikelMovitationen er det vigtigste

Næste artikelKyllingewok

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.