Nyheder

Tre urter, der støtter leveren

15. december 2009

Leveren skal på overarbejde, når vi kaster os over fade med lækkerier og fed mad. Vi har fundet tre planter, der kan hjælpe din lever, så den kan hjælpe dig.

Vores lever kommer på hårdt arbejde, når vi spiser og drikker mere af den fede og usunde mad. I anledning af julen bringer vi derfor et par tip om naturens egne midler, der er kendt for at styrke leveren og dermed dens udrensning.

Mælkebøtten

Mælkebøtten indeholder en masser bitterstoffer, og historisk har den været anvendt til behandling af mavebesvær, halsbrand og miltlidelser, samt til at øge immuniteten. Mælkebøtten kan også stimulere leveren og nyrerne til at filtrere giftstoffer ud af blodet.
Du kan købe mælkebøtte tørret til te eller som flydende mælkebøttesaft. Undgå mælkebøtten, hvis du har problemer med galdeblæren.

Aloe vera

Vi kender aloe vera som gel og creme, der kan lindre forbrændinger, småskrammer og irritationer i huden. Men gelen fra planten indeholder også antioxidanter og leverbeskyttende egenskaber – derfor kan den indtages for at støtte ved afgiftning.
Du kan købe drikke aloe vera eller som kapsler. Hvis du forsøger dig med gelen direkte fra planten, må du aldrig bruge den grønne del af bladet til indtagelse.

Marietidsel

Med sine antioxidante og betændelseshæmmende egenskaber kan Marietidslen hjælpe med at reparere beskadigede leverceller og beskytte nye celler. Den virker udrensende, og nogen bruger den også mod tømmermænd.
Du kan købe marietidsel som tørret urt eller som kapsler. Den kan forårsage dårlig mave, diarré eller oppustethed, hvis du er allergisk eller får for meget.

Andre urter

Artiskokblade, der styrker galdeblæren, ingefær, som kan styrker fordøjelsen, boldoblade og gurkemeje er også gode at supplere med, når du vil støtte din mave, fordøjelsen og udrensningen efter festerne.
(oprettet den 16. december 2009)

Forrige artikelMellemmåltider gør os passive

Næste artikel9 råd mod trætheden

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.