Nyheder

Tv og spil avler mere vold

3. december 2008

Gentagne doser af vold serveret gennem tv, film og computerspil øger risikoen for, at børn – når de når teenagealderen – bliver mere voldelige. Det afslører ny stor undersøgelse.

Der har været sagt for og imod i årevis, men nu fastslår endnu en omfattende undersøgelse udført i USA, at hvis børn via tv, film og computerspil bliver vant til voldelig adfærd, så er der en betydelig risiko for at de selv bliver voldelige, når de når teenage-alderen.
Undersøgelsen er udført af et forskerteam på Rutgers University i Newark USA.
Lederen af undersøgelsen, Paul Boxer, siger blandt andet:
“Selv sammenlignet med andre faktorer, så viser vores undersøgelse af vold i diverse medier ofte medfører voldelig adfærd. Generelt er unge, der ikke har været vant til medie-vold, mindre voldelige.”
820 unge
Forskerteamet, der offentliggør hele undersøgelsen i den kommende udgave af Journal of Youth and Adolescence har interviewet 820 unge, deres forældre og lærere. Omkring halvdelen er udvalgt på high schools i Michigan og resten blandt unge, der allerede er i konflikt med loven. Gruppen dækker ligeligt begge køn og minoriteter/ikke-minoriteter.
I de 820 interviews har researcherne blandt andet spurgt ind til de unges foretrukne tv-programmer, film og videospil fra de var 7 år.
Andre faktorer
Samtidig har forskerne undersøgt en lang række andre faktorer omkring de unge, som kunne føre til voldelig adfærd, men disse tæller ikke i nær samme grad som påvirkningen fra medier.
“Der er derfor ingen tvivl om, at vold i medierne har en tydelig og væsentlig indflydelse på aggressiv adfærd”, siger Paul Boxer.
Ofte handler det om, at børn – der endnu ikke er udviklede – har en tendens til at efterligne, hvad de ser i tv, på film eller i voldelige computer-spil.
Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelEfterårsbørn har størst risiko for astma

Næste artikelHvert tiende barn i fare for kviksølvforgiftning