Nyheder

TV-slaver glemmer skolen

18. oktober 2006

Børn og unge som ser meget TV, får dårligere karakterer i skolen end andre børn.

Børn som ser TV i hverdagene, gør det ofte dårligere i skolen end børn som ikke ser TV i løbet af ugen, viser en amerikansk undersøgelse, som er publiceret i Pediatrics.

Mindre end en time

– Forældre bør begrænse deres børns TV-kiggeri i løbet af ugen, når der er skole dagen efter. Undersøgelsen antyder, at vi bør begrænse TV-kiggeri til mindre end en time pr. dag i hverdagene, siger forskningsleder Iman Sharif, Albert Einstein College of Medicine, New York.

Forskerne undersøgte både brug af TV og computerspil blandt over 4.500 børn mellem 9 og 15 år.

– TV-kiggeriet havde en stærkere skadeeffekt på præstationen i skolen end computerspil, siger Sharif.

Blandt eleverne, som ikke så på TV i løbet af ugen, fik halvdelen rigtigt fine karakterer. Kun 24 procent af de som så på TV fra fire til syv timer om ugen, gjorde det lige så godt.

Hvorvidt eleverne så TV i weekenden, spillede ingen rolle i resultaterne i skolen.

Det er ikke nødvendigvis TV i sig selv som gør karaktererne dårlige. Forskerne tror, at en af grundene findes hos de elever med gode karakterer, da de ikke er lige så tiltrukket af TV som elever med dårlige karakterer.

Ved ikke hvorfor

Forskerne er ikke sikre på hvorfor det er sådan, men kommer med nogle bud.

– Det at vi ikke fandt nogen effekt på skoleindsatsen ved TV-kiggeri i weekenden, antyder at TV-kiggeri i hverdagene erstatter nogen aktiviteter, som er nødvendige for succes i skolen, som f.eks. det at få lavet sine lektier samt at få dækket sit søvnbehov, siger Sharif.

Kilde: www.mozon.no

Forrige artikelForskere: Grimasser går i arv

Næste artikelUngdomspillen er kun en drøm