Liv

TV3’s smukke tv-vært Ibi Støving: Unge smider dybde og værdier væk på tv

27. juni 2022

Hun var den første vært på “Paradise Hotel”, men at sætte lighedstegn mellem Ibi Støving og halvdumt reality-tv er en fejl. Vi har fået en snak med tv-værten om ungdomskultur, skønhedsidealer og sund livsstil.

Den 2. februar fyldte tv-værten Ibi Støving 36 år. Umiddelbart er det en ganske uvæsentlig oplysning, hvis ikke det var på grund af det faktum, at det ‘hotteste,’ man kan være i dagens medieverden er ‘ung og smuk’, og fordi vi netop har aftalt at tale med Ibi om blandt andet skønhedsidealer og ungdomskultur.

Ibi Støving er billedskøn og falder helt naturligt ind under idealbilledet af den moderne tv-vært. Det er her, at oplysningen om de 36 år på dåbsattesten får sin relevans.

– Jo, det er rigtigt nok, at der er ikke mange kvindelige tv-værter på TV3, der er over 40, siger hun.

– Det er lidt nemmere med mændene. De må gerne have et gråt stænk, og de kan altid lave noget sport eller stå og råbe ude på en øde ø! Derfor er jeg også helt bevidst om, at der kan komme en dag, hvor jeg ganske enkelt falder for aldersgrænsen. Den dag går jeg allerede og forbereder mig på, og jeg er for eksempel helt med på at begynde at studere igen, eventuelt på journalisthøjskolen, for at opgradere mig til den næste fase som tv-vært, fortæller hun og røber, at der også indgår en filmrolle i den skuespilleruddannede tv-værts planer for 2011.

Det virker helt paradoksalt at tale med Ibi om alder. Hun er ikke alene smuk, hun ser også langt yngre ud, end hun er. Noget hun i øvrigt er helt bevidst om.

– Jeg får tit den kompliment, at jeg ikke ligner min alder, og det er jo på den ene side dejligt at få at vide, og på den anden side lidt underligt, for hvad betyder det lige? Skønhed handler jo ikke om, hvordan man ser ud, men om hvordan man er. Jeg har et barnligt sind. Jeg er lattermild. Og jeg tænker meget, meget lidt på mit udseende til hverdag. Men jo, når jeg ser mig omkring i min vennekreds, kan jeg måske godt se, at jeg ser lidt yngre ud end de fleste af mine jævnaldrende, siger hun og griner.

– Uha, nu bliver jeg ikke populær! 

Reality i paradis
Ibi Støvings tv-karriere startede i 2005, da hun blev bedt om at komme til en casting på TV3 og endte med at få jobbet som vært på reality-programmet “Paradise Hotel”. Hun var vært for programmet i de første tre sæsoner, men valgte at sige fra til den fjerde sæson, da hun var blevet gravid, og siden har det ikke været aktuelt, at hun vendte tilbage til “Paradise Hotel”. I stedet har hun været vært på flere andre TV3-programmer, blandt andet boligprogrammet “Velkommen Hjem”, og om få uger kan man se hende blandt ånder og medier, når TV3 Puls genoptager den succesfulde serie om paranormal aktivitet, “Ånderne vender tilbage.”

Et program som bl.a. “Paradise Hotel” har skabt nye skønhedsidealer og -værdier og er på mange måder et udtryk for den gældende ungdomskultur. Programmet er blevet en af TV3’s største og mest omtalte succeser, men Ibi Stø­ving er glad for, at hun ikke længere er vært på programmet, som hun kunne mærke, begyndte at ændre karakter allerede i tredje sæson.

– Skønhed er for mig noget med naturlighed og ægthed. Og lige præcis “Paradise Hotel” er jo eksponent for det stik modsatte, siger hun.

– Det skønhedsideal, programmet dyrker, siger mig ingenting, og lad mig da lige understrege, at man bestemt godt både kan have silikonebryster og være en ægte og oprigtig person. Men disse unge mennesker, der castes til programmet nu, tror jeg ikke, er blevet set som børn. De savner opmærksomhed, og den får de nu ved at tage tøjet af på tv og ved at have en seksualitet, der ikke er særlig naturlig for en 18-årig.

– Jeg synes, det er ærgerligt for de unge. For det kan godt være, at de som børn har drømt om at blive kendte ligesom ‘dem på tv’, men ved den måde, de bliver det på, smider de deres dybde og menneskelige værdier væk for at medvirke i et tv-program. Og det, synes jeg, er synd. Var det virkeligt det, de drømte om, da de var små? At have sex for åben skærm? Jeg tror det ikke. Ligesom jeg heller ikke tror på, at der er nogle små piger, der drømmer om at blive pornostjerne, vel? Men nogle bliver det altså alligevel, måske fordi det er den eneste måde, de kan blive genstand for andres beundring på.

Bryster sælger
Der er dog ingen tvivl om, at bare bryster sælger. Både på tv og i andre medier. Ibi Støving valgte selv at medvirke i nogle pikante fotooptagelser, da hun var vært for “Paradise Hotel”. Men selv uden for realityverdenen vinder brysterne. F.eks. var årets mest læste sportshistorie på Ekstra Bladets website hverken om Caroline Wozniacki eller Nicklas Bendtner, men om at curling-spilleren Madeleine Dupont optrådte topløs i en kalender.

– Det viser bare, at bryster holder. Jeg ved ikke, om det er, fordi det er noget af det første, man ser som baby eller hvad, men generelt vil jeg sige, at den slags sagtens kan være ok, hvis man i forvejen er anerkendt for noget, for eksempel at være en dygtig idrætsudøver. Det er mere problematisk, hvis det er det, man bliver kendt for. Jeg lavede nogle fotoserier som en gimmick for programmet, men viste ikke mine bryster direkte til kameraet. Der går min grænse nok. Og skønhed handler jo ikke om at have store bryster. Jeg vil hellere have små bryster og stor charme. Alle kan jo få lavet silikonebryster, det er ikke noget problem. Det kunne jeg også, hvis jeg ville. Så ville jeg have store bryster og stor charme!, griner hun.

– Nej. Skønhed er noget, der strømmer ud indefra. Det er sundhed, latter og ægthed. Mange unge i dag stræber efter at blive kendt og vil gå meget langt for at blive det. Jeg kan ikke sige, at jeg ikke også er lidt ekshibitionist, for det er man jo, når man er tv-vært, men jeg stræber efter at blive anerkendt frem for blot at blive kendt, for det kan alle blive i dag. For mig er det vigtigt, at jeg skaber noget – ikke, at jeg skaber mig, siger Ibi, der ikke tror, at realityberømmelsen varer mere end et år for de fleste – og hvad så?

– Der er så mange i dag, der er kendt fra realityserier, at de lynhurtigt bliver glemt, fordi de reelt intet kan. Hvis der ikke var 50 reality-stjerner ude i det københavnske natteliv, men kun Sidney Lee, så ville man jo synes, at han var en festlig original. Men nu synes man jo nærmest bare, at han er patetisk, siger Ibi, som dog ikke tager afstand fra realityprogrammer som “Paradise Hotel” og anerkender deres store popularitet.

Sund pige med party-ry
Ibi Støving har selv et image som lidt af en partypige, men det er hun faktisk ikke. Ikke særligt ofte i hvert fald. Og det er der flere årsager til. Blandt andet er hun enlig mor til treårige Anakin, og de seneste par år har hun boet sammen med sin mor, der var alvorligt syg af kræft og døde sidste år.

Desuden går hun meget op i at leve sundt, og i den sunde livsstil indgår masser af søvn.

– Søvn er utrolig vigtigt, fordi det regulerer din energibalance, og alle har brug for at få en god søvn. De seneste par år har jeg ikke sovet så godt på grund af Anakin, men jeg har altid forsøgt at få et par timers ekstra søvn, når han var kommet i vuggestue eller børnehave.

På caféen i hjertet af København, hvor vi mødes, bestiller hun en café latte med soyamælk, hvilket uundgåeligt fører til spørgsmålet, om hun er allergisk?

– Nej, men jeg drikker ikke mælk og spiser ikke mælkeprodukter fra koen. De seneste ti år har jeg spist efter min blodtype, og det betyder, at jeg har fravalgt mejeriprodukter og det meste kød, bortset fra fjerkræ og fisk. Hver eneste dag spiser jeg frisk frugt; ananas og blåbær.

– Det med at spise efter sin blodtype var en trend for godt ti år siden, og i dag er jeg vel den eneste, der stadig gør det, siger hun med et grin.

– Men jeg er ikke sådan en type, der lader mig guide rundt af forskellige trends og modediller. Jeg håndplukker ting fra livets buffet, siger hun.

– Jeg er fortsat med at spise efter min blodtype af den simple grund, at det gør mig godt. Og fordi jeg synes, det er så logisk at lade ens blod bestemme, hvad man indtager. Det er blodet, der transporterer ilt rundt i din krop, og derfor synes jeg, det er vigtigt at spise ting, der gør dit blod godt. Der er fire forskellige blodtyper, som alle reagerer forskelligt på forskellige produkter, og så er der naturligvis en masse produkter, som er godt for alle blodtyper, siger Ibi, der for nogle år siden skrev to kogebøger om mad, der passer til din blodtype.

– Jeg er dog på ingen måde fanatisk. Vi ved alle sammen godt, hvad der er sundt og usundt, men også at man jo aldrig efterlever tingene 100 pct. Man beslutter måske at løbe en maraton, men man tager også en nytårscigar, man spiser sundt og økologisk, men er også enormt stresset på arbejdet. Jeg har det sådan, at jeg opfatter livet som et stort grønt område, hvor der så kan opstå nogle røde felter. Der må godt være røde felter, hvis der bare er flere af de grønne.

Da jeg bar Anakin, boede jeg i Berlin og lige neden for lejligheden var der en økologisk købmand, hvor jeg altid handlede. Jeg levede 98 pct. økologisk. Men de sidste to procent var Magnum Mandel, som jeg bare havde en ubændig trang til hele tiden, siger Ibi Støving.

 

Fakta om Ibi

Ibi Støving er født 2. februar 1975 i Århus. Hun er uddannet skuespiller i Los Angeles, hvor hun boede i fem år, og hun har bl.a. medvirket i filmen “Portland”. Hun er også musiker og har siden 2005 været studievært på TV3. Først på reality-programmet “Paradise Hotel”, siden bl.a. boligprogrammet “Velkommen hjem” og fra marts på “Ånderne vender tilbage”. 

Hun er enlig mor til sønnen Anakin, tre år, og bor det meste af tiden i Berlin, hvor hun dog har sat sin lejlighed til salg for at flytte tilbage til Danmark. sidste år døde hendes mor af kræft. I de sidste to år af hendes liv boede Ibi og Anakin sammen med hende i Ålsgårde i Nordsjælland. 

Forrige artikelAquatræning: Cykl, dans, løb og hop i vandet

Næste artikelGod mad til hjertet