Tykt slim i halsen

Jeg døjer meget med tykt slim i halsen. Så meget jeg ikke kan sove om natten eller spise og drikke om dagen.

Det er gult/grønt, og af og til lidt brunt. Jeg ryger aldrig eller drikker alkohol og har aldrig gjort det. Jeg været til lægen, også øre, næse og hals, uden rigtigt svar, der kan bruges.

Jeg har også trykken for brystet, hvis ikke det kommer op, så måske det kommer fra lungerne? Jeg vil meget gerne have en hjælp, så jeg kan spise og drikke normalt. 

Vh Julie 

 


 

Det lyder da virkelig ubehageligt. Gad vide, hvad der er gået forud for symptomdebut. Har du mon været syg med en øvre luftvejsinfektion? 

I første omgang er det vigtigt at tage alle slimdannende fødevarer ud af kosten. Det mest oplagte er mælkeprodukter og bananer. Undlad indtag af disse fødevarer i 3 uger. Såfremt der ingen effekt er, kan du derefter afprøve æg og/eller gluten.  

Spis i stedet masser af grøntsager og bær. Inkluder gerne de svovlholdige såsom kål og løg, samt bladgrønt.  

Husk samtidig at drikke rigeligt med væske – 2-2,5 liter vand og urteteer dagligt. Salvie er virkelig god, da den både virker på ubalancer i mikrofloraen i munden og svælget og er slimhæmmende. Du kan eventuelt blande den med urten kongelys, som både styrker slimhinderne, hindrer inflammation og hindrer overproduktion af slim. Drik gerne 3 krus te løbende over dagen.  

Derudover kan du forsøge det homøopatiske middel Mercurius bijod comp og Echinacea comp. Nogle har ligeledes gavn af tilskud af N-acetylcystein. Det fås som Mucomyst på apoteket.  

God bedring. 

Mvh Maria Langbak  

1 kommentar

  • Henning Rolapp siger:

    Hvis jeg får en kraftig forkølelse, hvor jeg ikke ligesom kan pudse det ud, så gugler jeg min mund med en lille smule snaps. Det renser mund og hals. Og det er effektivt, for den lille smule snaps desinficerer simpelthen halsen. Og det går stærkt.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *