Ude af balance

Tak for en god brevkasse.
Jeg undrer mig over, hvorfor min balance er så dårlig.
Den har ellers været helt fin, men nu hvor jeg nærmer mig de 60, er jeg ikke tilfreds med den. Jeg føler mig ikke svimmel eller noget. Hvad tror du?

Hilsen fra Gitte


Tak for ”roserne” – det luner altid!
Som regel er børns balance bedre end voksnes, men de træner den også mere, end vi gør. De udfordrer sig selv hver dag, de går på line, klatrer, gynger, hopper osv. Det gør voksne ikke, og i vores ”asfalterede verden” møder vi ikke mange udfordringer i det daglige.

Balancen er en sans, man kan og bør træne regelmæssigt. Du kan f.eks. øve dig i at stå op og tage sokkerne på om morgenen, lave øvelser, hvor du finder balancen på tæer, står på et ben mv. (Stå, så du kan gribe fat i noget og ikke kan komme til skade!) Efterhånden som det bliver lettere, kan du lave øvelserne med lukkede øjne, det gør dem sværere.

Ud over balancesansen kommer balancen to andre steder fra: Fra fødderne, især storetåen, og fra maven. God styrke i fødder/tæer, en storetå, der peger ligefrem og ikke er kravlet ind mod de andre tæer, og gode stærke mavemuskler, specielt den dybe, tværgående mavemuskel (knap navlen ind mod rygsøjlen) er vigtige elementer.

Hvis du går i gang med at lave få balanceøvelser dagligt, vil du nok hurtigt opleve en bedring.

God fornøjelse!
Mvh Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*