Krop

Udfordret af nikkel i grøntsagerne

Akupunktør og bevægelsespædagog, Catrine Marcussen svarer på spørgsmål om nikkel i grøntsagerne

Foto: Shutterstock
2. juni 2023

? Jeg har alt den tid, jeg kan huske, haft problemer med tørre pletter/eksem. For ca. 10-15 år siden gik det helt amok. Jeg fik en del eksem på halsen og i ansigtet, og jeg fik kvalme samtidig. Da jeg ikke er til hormoncreme, måtte der ske noget andet. Jeg søgte en del på nettet og fandt så ud af, at jeg muligvis havde fødevareallergi (fødevarer med et mellemhøjt eller højt indhold af nikkel kunne jeg ikke tåle). Blev henvist til en hudlæge, der vidste noget om dette.

Nu er den desværre gal igen. Jeg har fået en del eksem på halsen. Kender du et sted i Jylland, hvor jeg kan blive testet med friske fødevarer? Jeg er rimelig sikker på, at det er noget, jeg spiser, da det også påvirker min afføring.

Kan jeg “helbredes” med akupunktur? Der er virkelig mange sunde madvarer, jeg ikke kan tåle, fordi der er for meget nikkel i …

Venlig hilsen fra Skorpionen


! Du har så evig ret i, at når huden reagerer, er det sjældent huden, der er syg. Langt oftere er huden et udtryk for en indre ubalance. Derfor vil hormoncreme kun virke, når den bruges, for den behandler huden og ikke årsagen. Og årsagen kan være svær at finde frem til.

Det kan være, du kan finde lidt af svaret ved at tænke på, hvordan din livssituation var, da det gik amok for de 10-15 år siden, du fortæller om? Og er der noget, som ligner det nu, hvor det blusser op igen? Kan der være noget i dit liv, som råber på opmærksomhed eller som du skal ændre på?

Akupunktur kan sagtens gøre dig godt. De organer, der ikke spiller sammen, kan komme i balance, og hvis dit problem er tarmene (som det ofte er), så kan de ubalancer genoprettes med akupunktur og de rette kosttilskud. Og så selvfølgelig søge at finde frem til fødeemner, man ikke tåler eller har en følsomhed overfor, og udelukke disse. Her vil jeg anbefale, at du tager en snak med akupunktør Lars Kjeldgaard (Århus C). Han tester også fødevarer og homøopatiske midler. Et godt sted at starte rent kosttilskudsmæssigt er at få probiotika og omega-3 på daglig basis.

Bedste hilsner
Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Forrige artikelSænk kolesterolen ved at droppe kødet

Næste artikelVi kan leve længere og bedre

Catrine Marcussen

Akupunktør og bevægelsespædagog
Skribent på Naturli siden 2008.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.