Krop

Udrensning med Damore

25. september 2009

For nogle er rengøring lig med Mutter, der i visen styrter rundt med kost og spand i evig jagt på støv og nullermænd og ikke er til at være i nærheden af. Damore-Metoden, DETOX DIT LIV, står for noget helt anderledes positivt.

Damore-Metoden er en metode til afgiftning, opbygning og vedligeholdelse af ens krop, sind og livsstil. Metoden gør op med, at nogle symptomer er fysiske og andre psykiske. F.eks. tror mange, at depression er psykisk og overvægt er et fysisk problem, eller at krise i parforholdet er et kommunikationsproblem.

Ifølge Pernille Damore, der sammen med sin mand, Frederick Damore, har drevet DamoreLife Instituttet i København siden 2003, er tingene meget mere komplekse: de hænger sammen. Ofte løses parforholdsproblemer ved at ændre kosten, så du spiser den mad, du kan tåle. Overvægten kan vise sig at være et psykisk problem, og depressionen kan have fysiske årsager. Damore-Metoden gør, at du ser på hele dig.

Detox – udrensning i dybden

Metoden er udviklet af Pernille Damore:

– Når man udrenser, sker der forskellige ting med kroppen, afhængigt af hvorhenne i perioderne man er. Den første måned, når man renser ud, er det meget fysisk. Man lugter, det hele udrenses og kommer op til overfladen. Men jeg fandt ud af, at de psykiske reaktioner, der følger med, også handler rigtig meget om erkendelse.

– Andet og tredje niveau går dybere, det handler om at udrense for ting, der har ligget i underbevidstheden. Det kan være en blærebetændelse, man har haft for 20 år siden, bylder under armene eller noget helt andet. Og så troede jeg, at når man udrensede på den måde, efter tre måneder, ville det gå endnu dybere, men det gør det bare ikke. Tværtimod er det, som om det hele starter forfra.

– I fjerde måned af udrensningsfasen begynder vi derfor at kigge på de ting, du omgiver dig med. Så er det ikke sukkeret eller kaffen eller rødvinen, du skal give slip på. Nu er det gamle ting og sager, det gælder, det gamle ragelse, som tager plads og bare ligger og roder. Ting, som er ufærdige eller i stykker, ligegyldige og dårlige familie- og feriefotos. Arvestykket, som du altid har afskyet, gamle breve fra ekskærester. Gammelt tøj, bøger, film, musik kan foræres til genbrugsbutikker og blive til glæde for andre. Det handler om at være selektiv, at satse på kvalitet frem for kvantitet, fastslår Pernille Damore.

DAMORE-METODEN

Et behandlingsforløb omfatter seks faser:

1. Detox din krop

2. Detox din kost

3. Detox dine vaner

4. Detox dit hjem

5. Detox din personlighed

6. Detox din kommunikation

Individuelt handlingsforløb hos Damore

Når folk sættes i gang med et handlingsforløb hos Damore, er det meget individuelt, hvad de skal, fordi vi mennesker alle er forskellige.

– Det første, der sker, når de kommer til os, er, at de udfylder en anamnese, en sygehistorie. Det er 27 sider med spørgsmål. Vi spørger: Hvad fejler de i din familie? Hvordan sover du om natten? Hvad spiser du til morgenmad? Hvad har du tidligere fejlet? For kvinders vedkommende: Har du regelmæssig menstruation? Vi spørger en masse til, hvordan kroppen fungerer. Når vi så læser anamnesen igennem, kan vi se, hvordan din krop reagerer, og hvilke punkter vi skal justere på.

– Når vi har lavet anamnesen, skal der også laves en laboratorietest, som hedder UMP test, også kaldet en celleprofil, og den måler bl.a. omkring organiske stoffer i urinen, hvilke miljøgiftstoffer vi har i kroppen, og hvordan de påvirker dig. Så du kan med testen se, om du har ophobninger af f.eks. PFC fra dine teflon pander eller parabener fra dine cremer og shampoo, og du kan også se, hvordan lige de giftstoffer påvirker din krop. Hvordan vi reagerer, og om vi reagerer på miljøgiftene, er nemlig også meget individuelt.

På grundlag af celleprofilen og anamnesen planlægges et behandlingsforløb, som kan vare fra et halvt til halvandet år. Det er ikke kun migrænen, overvægten, eksemen eller tarmbetændelsen, der skal ændres på. Det er alle ens vaner, der skal med. Man ved f.eks., at personer, som har tarmbetændelse, spiser omkring 200 procent mere sukker end den øvrige befolkning.

– Derfor skal de sætte ind dér! Det kan også være dit fedtstofskifte, der er problemer med, at du ikke får nok af de gode fedtsyrer. Det handler meget om at finde ansvarligheden for din krop. Selvfølgelig skal alkoholikere ikke mere drikke vin, mens andre godt kan tåle det. For nogle er det gavnligt, og for andre er det direkte forfærdeligt.

De første tre måneder kan det umiddelbart virke meget strikt, næsten diktatorisk, hvad man må og ikke må. Man må ikke spise kornprodukter, sukker, mælkeprodukter og må ikke drikke alkohol, men man må spise masser af frugt og grønt og meget gerne fisk og oksekød, helst økologisk. Man skal ud og løbe mandag, onsdag og fredag.

– Klienterne hos os laver en kontrakt med os, hvor de lover at tage punkterne til følge, og skriver under på det. Så laver de en kontrakt med sig selv, som også underskrives. Mange har meget let ved at lave aftaler med andre og rigtig svært ved at overholde aftaler med sig selv, derfor er begge aftaler meget vigtige. Efter de tre måneder kan de selv mærke på kroppen, hvad den har brug for, og kan så vælge til og fra efter behov. Alle, som starter op, får desuden en homøopatisk udrensningskur sammensat fra Dr. Reckewegs righoldige sortiment. Alle vitaminer og kosttilskud, de skal tage, er sammensat ud fra celleprofilen, så tilskuddene har udrensende og opbyggende effekt på kroppen.

Sådan begyndte Damore-metoden

Det hele begyndte for 13 år siden, da Pernille Damore fik en ondartet modermærkekræft, malign melanom, og kun havde udsigt til at leve i fire måneder. På det tidspunkt syslede hun ellers med tanken om at læse medicin, fordi hun gerne ville ud med Læger uden Grænser og helbrede og hjælpe. Så kræften var ikke ligefrem en del af planlægningen.

– Jeg blev fuldstændig paralyseret og tog imod en operation. Jeg blev bange, fordi jeg under operationen havde en følelse af, at der blev fjernet noget af mig. Lægerne havde den holdning, at nogle gange sker ting bare, og vi ved ikke hvorfor. Jeg blev mere og mere bange, for de havde ingen idé om, hvorvidt jeg nogen sinde ville blive rask, hvorfor jeg var blevet syg, og om det ville komme igen. Jeg sagde nej til flere behandlinger. Det er ikke noget, jeg i dag vil anbefale andre, men jeg var bange.

– I stedet begyndte jeg at gå til behandling hos en biopat. Jeg gik til kinesiolog og prøvede alt muligt. Jeg læste alt om de behandlinger, jeg kunne komme i nærheden af, men ingen i Danmark vidste ret meget om det. Så faldt jeg over antihomotoxologien, inden for heilpraktikken. Grundlæggeren af homøopati-firmaet Heel, Dr. Reckeweg, havde konstateret, at sygdomme er ubalancer i legemet, og når et giftstof kommer ind i vores krop, søger kroppen at kompensere – f.eks. ved slim, hoste og nys – for at få det ud igen. I sidste stadie er der celleforandringer. Det er, sagt meget firkantet, grundprincippet i homøopatien.

– Pludselig kunne jeg se: Okay, min sygdom var ikke bare kommet ud af den blå luft! Det hele hang sammen, og så begyndte jeg at læse heilpraktik og kom frem til, at når vi udrenser noget fra vores krop, må det også gælde på det psykiske plan.

Bogen om Detox dit liv

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om metoderne, så står DamoreLife Instituttet bag et par bøger om emnet – f.eks. ”Detox dit liv”.

Mund til øre-metoden

Der kommer flere og flere klienter til DamoreLife, både fra ind- og udland, udelukkende som følge af mund til øre-metoden. Pernille og Frederick Damore tager også ud og behandler i England, Frankrig og Spanien. Blandt mange heldige forløb fortæller Pernille om militærmanden, som for nylig var på et af holdene.

– Skønt han var højt placeret i militæret, havde han alligevel let ved at tage imod ordrer. Måske var det netop systemet, der havde gjort det super for ham. Han tabte 15 kilo på tre måneder, det gik som lyn og torden. Det psykiske tog han bare, når det kom op, og ordnede med det samme. Andre kan til gengæld have lidt svært ved at administrere, at de efter behandling har fået et langt mere præsentabelt udseende. De har bygget en hel identitet op omkring at være overvægtig, deprimeret eller have en spiseforstyrrelse – pludselig skal de forholde sig til en ny identitet, ligesom omverdenen skal til at se dem på en ny måde.

Pernille har en enkelt kommentar til den mildest talt negative omtale hendes Institut har fået fra visse officielle sider:

– Jeg synes, det er så synd, at vi ikke kan have et samarbejde, ligesom man har i andre lande, fordi lægerne kan noget, som jeg ikke kan, og jeg kan noget, som lægerne ikke kan. Når jeg kan behandle folk og fjerne eksemer og migræne og mange andre ting, så er det synd, at så mange går rundt i Danmark og virkelig lider, når lægerne har opgivet, i stedet for at sende dem videre.

– Jeg tager mig ikke af brækkede ben, frosne skuldre, binyrebarkinjektioner og sådan noget. Jeg tager mig af livsstilssygdomme, og for mig mangler vi i Danmark virkelig sådan nogen som mig og Frederick, som kan det med disse lidelser.

Man kan komme i forbindelse med DamoreLife Instituttet på fr@detoxditliv.dk

Forrige artikelTilgivelse – for din egen skyld!

Næste artikelBrug nattehimlen som skønhedsguide