Nyheder

Udrensning med tilskud

6. januar 2011

Oppustet, doven og træt. Vi har fundet gode råd og naturens hjælpere til en udrensning, der kan friske krop og helbred op.

Ovenpå decembers madorgier er der ikke noget at sige til, hvis fordøjelsen lider, og du føler dig oppustet og træt. Samtidig bliver vi dagligt udsat for en masse giftstoffer fra vores omgivende miljø, madvarer og hygiejnemidler. Så udrensning kan være en god vane at få i gang, og hvorfor ikke starte nu?

Til gengæld er det de færreste, der kan overskue at leve af grøntsagsjuicer og vand i flere dage – og det er højst sandsynligt heller ikke godt for immunforsvaret at skære voldsomt ned på kalorierne i denne kolde tid.

I stedet for en decideret faste kan du sørge for at rydde op i din kost og supplere med tilskud, der bakker op om udrensningen.

Basis for din udrensning

Start med at spise en fiberrig økologisk kost med mange grøntsager, lette proteiner og fjern eller skær kraftigt ned på raffinerede kulhydrater og sukker. Tag en god multivitamin dagligt. Brug evt. vandfiltre til dit drikkevand og undgå at opbevare din mad i plastikbeholdere.

Derudover kan du supplere din kost med nogle af disse naturlige hjælpemidler, som støtter op om din krops udrensning:

Chlorella – udrensning for blodet

Den enkeltcellede alge Chlorella pyrenoidosa er fyldt med klorofyl, et stof, som, man mener, kan rense blodet og forhindre, at kroppen absorberer industrielle gifte som dioxin. Chlorella har endvidere stærke immunforsvarsstyrkende egenskaber.

I et studie med 35 gravide japanske kvinder fandt man langt mindre dioxin-niveauer i brystmælken hos de, der tog Chlorella som tilskud.

Chlorella til udrensning fås både som tabletter og pulver.

Marietidsel – udrensning for leveren

Marietidsel er faktisk en af de mest undersøgte urter. Den indeholder bl.a. en gruppe antioxidanter, silymarin, som binder sig til leverceller og forhindrer skadelige kemikalier i at komme ind i cellerne. Silymarin hjælper også cellerne med at regenerere og fremmer glutathion, et antioxidant, der bekæmper de frie radikaler, som opstår, når leverenzymer nedbryder gifte.

Et studie i 2010 med 50 børn, der fik kemoterapi, viste, at hvis børnene fik Marietidsel som tilskud i 30 dage, havde de et signifikant lavere indhold af gifte i leveren end kontrolgruppen.

Marietidsel til udrensning fås som tilskud i form af kapsler.

Fibre fra risklid – udrensning af industrielle gifte

Fibre binder fedtopløselige gifte i galdeblæren og eskorterer dem ud af kroppen. Men ikke alle fibre er ens. Klid fra fuldkornsris har vist sig at binde rigtig godt til polychlorerede biphenyler (PCB) og andre industrielle kemikalier.

I et studie, hvor japanske patienter, som var blevet forgiftet af PCB gennem madolie, blev giften udskilt dobbelt så hurtigt, når de fik fermenteret risklid tre gange om dagen i et år.

Risklid fås som pulver og i kapsler og som olie – blandt andet er det en ingrediens i forskellige helseolier.

Sulforafan – udrensning med kål

Broccoli, rosenkål og andre kåltyper indeholder sulforafan, som aktiverer produktionen af de leverenzymer, som kan forvandle besværlige fedtopløselige gifte til vandopløselige, der lettere kan transporteres ud. Det hjælper også kroppen med at neutralisere skadelige kræftfremkaldende stoffer, f.eks. overskydende østrogen.

Hvis du ikke er meget for kål i maden, kan du få broccoli-ekstrakt til udrensning.

C-vitamin – en vigtig antioxidant

Når kroppen udrenser, kan frie radikaler ophobe sig i leveren. Disse frie radikaler får bl.a. kamp fra en af vores vigtigste antioxidanter: C-vitamin.

Studier viser desuden, at tilskud af C-vitamin kan reducere risikoen for galdesten og beskytte lungeceller mod luftforurening.

Når du bruger C-vitamin til udrensning, så start med 1.000 mg om dagen og forhøj med 500 mg indtil 2000 mg. Måske mere hvis du ofte løber, går eller cykler i trafik. Hvis du får løs mave, skal du reducere mængden. Husk altid at trappe C-vitamin op og ned, når du starter og slutter med tilskuddet.

Valleprotein – støtte til leveren

Nogle proteintyper hjælper leveren med at nedbryde og fjerne gifte. Faktisk sætter flere studier sammenhæng mellem lavprotein-kure og et højere niveau af skadelige kemikalier i kroppen.

Hvis du gerne vil undgå at indtage flere fedtopløselige gifte med dine proteiner, så vælg plantebaseret protein fra f.eks. tofu, nødder, bønner, quinoa eller økologisk lyst kød.

Valleprotein er effektivt, fordi det samtidigt hæver glutathion-niveauet, der også hjælper med udrensning i leveren.

Valleprotein fås som pulver – og er let at tilsætte smoothier.

Kilde: deliciouslivingmag.com

(Oprettet den 6. januar 2011)

Forrige artikelMotion gavner din hukommelse

Næste artikelBoost forbrændingen – vælg din motion