Udslæt på kinderne?

Min dreng på 2 har nu i en måneds tid haft udslæt/eksem på kinderne. Han klør i det. Jeg har smurt med honning, olivenolie, fidesan, traumeel, zinksalve, og jeg ved snart ikke hvad, men ingenting har hjulpet.

Så fik jeg nok og smurte to gange med hormoncreme, øv… men det virkede jo med det samme. Men det er kommet igen nu efter få dage, og jeg vil ikke bruge hormoncreme. Nu bruger jeg fidesan igen.

Han får aldrig mælk eller hvede eller sukker.

Han får torskelevertran og hørfrøolie eller olivenolie hver dag, så jeg synes, han skulle få dækket sit sunde olie-behov.

Hvad i al verden kan det være, der giver udslæt?

Og hvad kan jeg gøre?

Den smørende mor

 


Tak for dit spørgsmål. Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, at der er en sammenhæng mellem, hvad din søn spiser og hvordan hans hud reagerer.

Du giver levertran, hvilket er rigtig godt, da den ud over omega 3-fedtsyrer også indeholder A-vitamin. Sørg selvfølgelig for, at det er af en god kvalitet f.eks. Nordic Naturals.

Hørfrø og olivenolie er også rigtig gode (hvis de er økologiske og koldpressede). Derudover vil jeg anbefale dig at give Kæmpenatlysolie, som er rigtig god for huden.

Din søn får ikke mælk, hvede eller sukker. Disse fødevare kan ofte være problematiske for eksem.

Vær opmærksom på, at man er nødt til at være 100 pct. konsekvnet med disse ting, for at vide, om det har en betydning for eksemen. Jeg skriver det, fordi jeg ind imellem møder familier, som fortæller, at de f.eks. har prøvet mælkefri kost, men som kun har fjernet den synlige mælk og ikke f.eks. laktosepulver og vallepulver i madvarer.

Jeg vil anbefale, at I prøver en periode en periode helt uden gluten. Så ud over hvede, skal I altså også udelukke rug, byg og havre (med mindre I køber glutenfri havre) og selvfølgelig durum, spelt, emmer, enkorn og Ølands hvede. Det kan godt tage noget tid at få gluten helt ud af kroppen, så det skal faktisk helst være i 2 mdr.

I stedet for gluten kan I give riskiks og glutenfrit brød og pasta (købes i større supermarkeder og på nettet, eller I kan selv bage). Og I skal selvfølgelig også her være opmærksom på det skjulte mel i andre fødevarer.

Hvis ikke det hjælper at udelukke gluten, kan man selvfølgelig overveje andre fødevarer. Det kunne f.eks. være tomat eller æg.

Jeg ved godt, at det kan virke lidt uoverskueligt. Men der er ikke andet at gøre, end at prøve at udelukke en ting af gangen.

Alternativt kan man på private lægeklinikker rundt omkring få taget prøver, som sendes til udlandet.

Melissas urtesalve er god til at smøre med, hvis du gerne vil have et alternativ til den lange række af ting, du allerede har prøvet at smøre med. Men det fjerner selvfølgelig ikke årsagen.

Så held og lykke med detektivarbejdet.

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*