Udtrapning af sutteflaske

Min søn er 11,5 måned og får pt sutteflaske 2 gange i døgnet. Nu, hvor han er startet i vuggestue, er det mere besværligt at få givet ham den ene flaske, som han ellers har fået inden eftermiddagsluren.

Hvornår vil du mene, at vi kan gå fra 2 til 1 flaske (ca. 250 ml.)?

Vi vil gerne bibeholde den, der gives ved putning, da det fungerer rigtig godt for os. 

Mvh XX 


 

Modermælk/modermælkserstatning udgør en stor del af barnets kost, når det er under 1 år. 

Fra barnet er cirka 6 måneder, begynder overgangen til mere fast føde. Når barnet er 1 år, kan det spise det meste af familiens mad og få sit behov for ernæring dækket ind på den måde. Det vil sige at modermælkserstatning ikke længere er nødvendigt.  

Husk selvfølgelig, at maden til jeres søn skal være sund, nærende og varieret. Undgå raffineret mad.  

Jeres søn er snart 1 år gammel. Så det er helt fint at udskifte sutteflaske inden eftermiddagsluren med et mellemmåltid og noget vand at drikke fra kop/glas.  

Vælg et mellemmåltid, der indeholder både kulhydrat, lidt protein og fedt. Undgå f.eks. at give ren frugt/frugtmos/smoothie. Det mætter ikke længe nok.  

Det kan f.eks. være et stykke rugbrød med mandelsmør og bananskiver; en lille portion grød med kokosolie og lidt frugtmos på; nogle stykker avocado og lidt laks.  

Hvis I henter ham i vuggestuen lige inden eftermiddagsluren, er det ofte smart at have mellemmåltidet med i bilen/barnevognen. Så kan I nå at give ham det, inden han falder i søvn. Her er det selvfølgelig nemmest, at det er nogle hapsere frem for grød.  

De bedste æblehilsner
Anette Straadt 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*