Nyheder

Ufaglærte tager mest medicin

29. oktober 2013

Der er store sociale uligheder i danskernes medicinforbrug. Jo kortere uddannelse, desto større medicinforbug. Undtagelsen er angstdæmpende medicin, som de veluddannede er storforbrugere af.

Det er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der har kigget på danskernes medicinforbrug. Man har undersøgt forbruget ud fra en række baggrundsforhold, såsom uddannelse, køn, herkomst, civilstatus og beskæftigelse.

Ufaglærte bruger flest antidepressiver

Resultaterne viser, at de ufaglærte er de største forbrugere af medicin, og mere end hver tiende ufaglærte er eksempelvis på antidepressiv medicin.

Kvinder bruger mere medicin end mænd indenfor stort set alle lidelsestyper. Det er kun medicin mod type 2-diabetes, mændene bruger mere af.

Singleliv er tilsyneladende et usundt liv – i hvert fald for psyken. Mere end hver tiende enlige tager antidepressiv medicin, og det gælder uanset, om man har børn eller ej.

Arbejdsløshed og depressioner

Men arbejdsløshed og depressioner hænger også sammen. Hver tiende arbejdssøgende er på antidepressiv medicin, mens det gælder for hver tredje ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtager.

De veluddannede lider af angst

Men selvom der er længere mellem veluddannede på antidepressiver, er denne gruppe til gengæld storforbrugere af angstdæmpende og beroligende medikamenter. Omtrent hver tiende med en mellemlang eller lang videregående uddannelse tager denne type beroligende medicin. Forskerne mener, at det kan skyldes de job, denne gruppe typisk varetager. Det er job, hvor ansvaret sjældent kan henlægges i garderobeskabet klokken 16.

Kilde: AE.dk

Forrige artikelHavearbejde kan redde liv

Næste artikelGlutenfri chokoladekage med sorte bønner og chili