Nyheder

Ukrudts-pesto med hampefrøolie

27. maj 2016

En god pesto er supersund og fyldt med vitaminer og mineraler. Herhjemme får vi ofte frisklavet pesto af de krydderurter eller det ukrudt, som vi har i haven. Pestoen tjener som en slags sauce til såvel vegetarretter som til fisk og fjerkræ. Du kan også anvende pesto som dressing i salater eller i sandwiches.

 

Du skal bruge:

1 håndfuld brændenælder eller persille

1 håndfuld mælkebøtteblade eller oregano

1 håndfuld skvalderkål eller persille

1 håndfuld mandler eller cashewnødder

Saft af ½ citron

1-2 fed hvidløg

½ tsk honning

Lidt revet parmesanost (kan udelades)

6 spsk hampefrøolie

Flagesalt samt friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Det hele blendes i foodprocessoren. Opbevares på køl i max. en uge i beholder med tætsluttende låg.

Se mere, find flere opskrifter og inspiration på madforlivet.com

 

Forrige artikelFarvel til mikroplast i spildevand

Næste artikelEr du frugtbar eller gold?