Nyheder
Sponsoreret

Undgå allergi – vælg parfumefrit

Foto: Vegan Naturfarm
13. oktober 2020

Parfumeallergi er et stigende problem og udløses af de mange parfumeholdige produkter, vi udsætter kroppen for. Det bedste middel mod allergi er derfor at minimerer antallet af parfumeholdige produkter i hverdagen. Det kan kræve tilvænning, men er en god investering.

Allergi og i særdeleshed parfumeallergi er et stigende problem. Det er dejligt at dufte godt, og derfor er det egentlig heller ikke mærkeligt, at mange produkter indeholder parfume, så både hud, hår, hænder og alt muligt andet dufter friskt og lækkert. Udfordringen er, at den konstante eksponering for de parfumerede produkter øger risikoen for at udvikle allergi overfor duftstofferne. Og er man først blevet ramt, varer allergien resten af livet. Derfor er der al muligt god grund til at tage sine forholdsregler og minimerer sin eksponering for de duftende produkter.

[relateredehistorier]

Miljøstyrelsen har fokus på problematikken, og derfor satte de også sidste år fokus på unges forbrug af parfume og parfumerede produkter. Det er nemlig i teenageårene, at mange begynder at bruge duftende cremer, deodoranter og parfume. Styrelsen skriver selv, at 180.000 danskere lider af parfumeallergi og at antallet er stigende. Det bakkes op af Videnscenter for Allergi. De ser ligeledes en stigning. Og selvom kvinderne er hårdest ramt, udvikler flere og flere mænd også denne type allergi.

Styrelsen anbefaler, at man i videst muligt omfang holder sig til parfumefriprodukter, og at man sprøjter parfume på tøjet fremfor huden. Det er små indgreb, men de kan altså gøre en stor forskel. For allergien er altså ikke sådan at spøge med. Den kan både give eksem, små blærer og sår.

Duftfattig og næringsrig

Der findes mange mærker og serier, der er parfumefri, og som man altså med fordel kan gå efter, hvis man vil beskytte sig selv mod allergi. Det kan dog kræve lidt tilvænning at skifte til de parfumefri alternativer, hvis man er vant til, at håndsæben, shampooen eller ansigtscremen skal efterlade en frisk duft af blomster. For den oplevelse får man ikke ud af de parfumefri produkter – naturligt nok. Men det betyder ikke, at de ikke både kan vaske rent eller være rige på gode og gavnlige indholdsstoffer. Det er rabarber-serien fra Naturfarm Vegan et fantastisk eksempel på.

Serien består af både shampoo, rensevand, dag- og natcreme, læbebalsam, kropsolie og bodylotion, som alle er 100 procent vegansk, danskproduceret, parfumefri og med et meget højt indhold af økologiske og naturlige ingredienser. Derudover er emballagen fremstillet af ren genbrugsplast. Serien udnytter de gode egenskaber fra rabarberen, som har været brugt i traditionel medicin i flere årtusinder. I starten var rabarberen især udbredt i Kina, Sibirien og Himalaya, men fandt via Silkevejen til Europa, hvor den også har vundet en stor plads indenfor kropspleje.

Det er slet ikke mærkeligt, for rabarberen er rig på ingredienser, der arbejde sammen med hudens egne egenskaber for at genoprette hudcellernes naturlige fugtbalance. Det betyder, at rabarberen sikrer en langvarig fugtighed i huden, ved ikke kun at tilføre fugt udefra, men stimulerer huden indefra. Det er med til at sikre en smuk glød og mindske rynker. Foruden at trække på rabarberens egenskaber er hvert enkelt produkt tilpasset de celler, de arbejder med.

Unik sammensætning

Rabarbershampooen er derfor også – foruden at være rig på A- og C-vitamin fra rabarberen, tilsat grøn te og mangoekstrakt, der skal beskytte håret mod frie radikaler, gøre det glansfuldt og stærkt samt minimerer spaltede spidser. Kropsolien er designet til at arbejde med fugtighed til huden på flere måder. Både ved at stimulerer indefra og tilfører fugt og vitaminer udefra, der sammen har til hensigt at efterlade huden sund og blød, samt mindske forekomsten af rynker og andre alderstegn. Det er den unikke sammensætning af forskellige olier, der spiller sammen med rabarberen for at sikre hudens sundhed inde- og udefra.

Samme princip gør sig gældende med seriens øvrige produkter, som også indeholder en håndsæbe – og i disse tider, med øget fokus på håndhygiejne er det særligt vigtigt at passe på huden og kroppen, når man vasker fingre. Ingredienserne i hele serien er udvalgt til at pleje og beskytte de kropslige mekanismer og stimulerer dem, samt tilføje beskyttelse udefra. Men vigtigst af alt, er de alle parfumefri og bidrager dermed ikke til den øgede risiko for at udvikle en livslang og besværlig allergi, som flere og flere både yngre, ældre, mænd og kvinder kæmper med.

Det kan kræve lidt tilvænning at vaske håret eller smører kroppen ind, uden at der breder sig en duft af rose, kokos, passionsfrugt eller andet på badeværelset. Men kan man komme sig over det afsavn, er det sikkert, at man gør noget godt for sig selv ved at vælge parfumefrit, og at det hverken betyder, at man skal gå på kompromis med produkternes egenskaber eller evner. Det er Naturfarm Vegan et klart eksempel på.

Forrige artikelStyr på dit temperament?

Næste artikelDuft kvikker op og skaber balance