Nyheder

Undgå hormoner og få sojabønne-kosttilskud i stedet

1. november 2017

Nu anbefales det fra en række europæiske gynækologer, at kvinder i overgangsalderen skal behandles med et bestemt sojabønne-kosttilskud mod gener ved overgangsalderen.

Hedeture, søvnløshed, hjertebanken, blødningsforstyrrelser og tørre slimhinder. Det er bare nogle af de gener, der kan opstå i forbindelse med kvinders overgangsalder. Den indtræffer, når æggestokkene holder op med at producere de to kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron.

Sojabønne-kosttilskud er bivirkningsfri

I årtier har gynækologer udskrevet hormoner til at dæmpe og tackle de ubehagelige symptomer på overgangsalderen. Nu viser ny forskning at de bivirkningsfulde hormoner i behandling med stor fordel kan skiftes ud med et aktivt stof DT56A, som er udvundet af en specifik sojabønne.

Det helt store plus ved dette sojabønne-kosttilskud, fremfor hormonbehandlingen, er, at det er en meget mildere behandling – og så øger den ikke risikoen for brystkræft, kræft i livmoderen eller blodpropper, som er blandt de kendte bivirkninger ved at tage kunstige hormoner.

DT56A skal være førstevalg ved behandling

Anbefalingen af kosttilskuddet kommer fra formanden for den europæiske sammenslutning af gynækologer, den italienske professor Andrea Genazzani.

Han bekræfter, at det aktive stof er veldokumenteret, videnskabeligt funderet og giver den nødvendige effekt ved at være målrettet østrogenreceptorerne i hjernen, samtidig med at risikoen for bivirkninger minimeres.

 Gynækolog Christine Felding er imponeret over kosttilskuddets virkning .

– Det er første gang, jeg er imponeret over et kosttilskud – og der skal noget til at imponere en, der er så gammel i gamet, som jeg er. I Matas er der jo hyldemeter på hyldemeter med kosttilskud, der påstår at kunne lindre overgangsalderen, men det her er det eneste, jeg hidtil har haft tiltro til. Det har jeg, fordi der er lavet direkte sammenlignende studier, hvor det er holdt op mod effekten af den hormonbehandling, vi ellers giver, forklarer Christine Felding

Kosttilskuddet sælges herhjemme under navnet Femarelle.

Kilde: http://politiken.dk/forbrugogliv/art6179249/Kosttilskud-i-overgangsalderen-virker-lige-så-godt-som-hormoner

 

 

 

 

Forrige artikelStress og depression kan starte i maven

Næste artikelKom over din efterårsblues

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.