Undgå rynker

Jeg er lige blevet 30 år og jeg synes nærmest, at min hud har fået rynker fra den ene dag til den anden. Det har fået mig til at tænke over, hvad jeg kan gøre for at undgå flere rynker. Jeg renser min hud hver morgen, drikker masser af vand og ryger ikke. Håber, at du har nogle gode naturlige råd til mig.

Hilsen Kirsten


Hej Kirsten

Tak for din mail. Jeg ved præcis, hvordan du har det. Jeg havde nemlig samme oplevelse, da jeg rundede de 30. Måske er det, fordi vi sidder og kigger dybt i spejlet efter ændringer, nu vi har rundet et skarpt hjørne?

Du kan ikke undgå rynker, men du kan undgå for tidlig ældning med den rigtige pleje af huden. Den virkelige styrke i hudpleje består i at forebygge. Og eftersom huden er ca 10 år om at reagere på, hvordan du behandler den, er det jo fint at starte nu.

Du skriver ikke noget om, hvad du bruger af produkter, men jeg vil i hvert fald råde dig til at bruge produkter uden skadelig kemi (læs artiklen om kemi i hudpleje i dette nr. af Naturli) og helst med et højt indhold af hudgavnlige stoffer.

Det betyder, at så vidt muligt alle ingredienser i produktet rent faktisk gavner din hud og ikke blot er fyldstoffer for at opnå en bestemt konsistens, farve eller duft. Derudover så sørg for at rense din hud som et minimum hver aften (og altså ikke kun om morgenen). Der samler sig rigtig meget forurening, støv, makeup og sved på din hud i løbet af dagen.

Eftersom natten er hudens mest aktive tidspunkt, betyder det, at du starter med at sige: ”Her har du noget gammelt bil-os, røg osv., og så vil jeg gerne vågne op i morgen med en smuk glød og fin hud.” Det hænger desværre ikke sammen, så derfor: sørg altid for at rense din hud om aftenen.

Derudover skal du tilføre såvel fedt som fugt for at holde huden godt ved lige. Hvis du oplever, at din hud enten fedter eller føles for tør, så er det tegn på, at huden er ude af balance. Brug evt. Dr. Hauschka’s ”hudkur N” som er mere end god til at genoprette balancen i huden.

Du er dog godt på vej med et godt vandindtag (husk altid at drikke det stuetempereret og ikke iskoldt, det generer din milt som styrer dit bindevæv som er med til at holde huden spændstig) og ingen røg.

Regelmæssige behandlinger er altid godt for at få renset porerne og styrket blodcirkulationen, for ikke at tale om den afstressende effekt som altid er gavnlig for huden.

Hvis du vil se hurtige resultater så hold dig væk fra sukker, slik, kager og chokolade, og du vil ofte se en opklaring af huden allerede efter få uger. Og forsigtige solvaner er et must, mindst 70% af for tidlig ældning skyldes for megen og for aggressiv soldyrkning. God fornøjelse med dine nye vaner.

Mange hilsner

Katja

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*