Nyheder

Uro i benene

17. maj 2007

Flere end 100.000 danskere plages dagligt af sygdommen Restless Legs Syndrome (RLS), men mange ved ikke, at de kan få hjælp.

Mere end 100.000 danskere menes at lide af uro i benene. Mange har alvorlige søvnproblemer på grund af sygdommen, men de færreste ved, at der er noget at gøre at ved det.

RLS opleves som en meget generende og uimodståelig trang til at bevæge benene. Symptomerne er især mærkbare om aftenen og om natten. Derfor er søvnproblemer og den evige træthed, der uundgåeligt følger med, stærkt medvirkende til, at patienter med moderat til svær RLS ofte har en betydeligt nedsat livskvalitet.Diagnose stilles dog af den praktiserende læge, som samtidig vurderer, om man vil have gavn af medicinsk behandling. Modsat hvad mange tror, kan RLS nemlig i dag behandles med medicin. I nogle tilfælde kan jernmangel være årsag til lidelsenAmerikanske anbefalingerPå den amerikanske sundhedsstyrelses hjemmeside kan man også finde råd om behandling af uro i benene.Her kan man læse om, hvordan med enkle midler kan formindske eller forebygge de værste symptomer.

Kilde: Ugeskrift for læger og Fysioterapeuten

Forrige artikelFiskepinde lige så fede som pommes frites

Næste artikelEr mælk i te sundt eller usundt?