Krop

Trådløse netværk: Usynlige stråler får mærkbare følger

22. juni 2015

Det er så dejlig let – vi er på over det hele, skal bare tænde mobil, computer eller tablet, og så ligger verden der. Men verden kommer ikke helt ud af det blå. Den er båret af usynlige stråler, som påvirker os. Det er et faktum, spørgsmålet er bare hvor meget.

For bare ti år siden havde de fleste af os stadig en ledning ind i computeren, når vi skulle på internettet. Så tog den trådløse verden for alvor fart. Mobiltelefonen var ikke længere kun til at ringe og sende små beskeder fra, den skulle også modtage mails og alle de lokkende tilbud fra det verdensomspændende net. For fem år siden kom de første tablets på gaden, så både store og små kunne nøjes med at trykke på en knap, så var spil, læsestof og film tilgængelige på en lidt større skærm.

Børn ned til halvandet år lærte at bladre på en skærm, og mor stod i køkkenet med sidste nye opskrift på glutenfri kage på det lille lette apparat. Alt imens vores router, der leverede netværket stod og snurrede i hjørnet. Alt var fred og idyl, for hvis strålerne virkeligt var farlige, så ville nogen da advare os?

Det er lige nu, vi skriver fortsættelsen på denne historie. For verden over arbejder producenter på endnu flere trådløse løsninger til vores hjem. De to-fire apparater gennemsnitsfamilien har anskaffet sig inden for de sidste ti år, er de sidste år vokset eksplosivt til 12-15 apparater, og over de næste få år vil vi måske nå 50 stk. Og strålerne påvirker os, det ved både producenter, Sundhedsstyrelsen og snart flere og flere helt almindelige forbrugere.

Hvorfor tror vi, det er uskadeligt?

Der har været små pip i pressen om, at stråler fra routere og mobiltelefoner kan være skadelige – karseforsøget er et godt eksempel, og enkelte forskere har da også forsøgt at komme igennem med resultater, der viser øget risiko for hjernesvulster hos især børn, der bruger mobiltelefonen for flittigt. Men resultaterne bliver hurtigt negligeret, så vi kan fortsætte det travle liv på netværket.

At der er en sundhedsrisiko, er både producenter og myndigheder dog bevidste om.

Vidste du f.eks., at der i en iPhone står, at de fastsatte SAR-grænseværdier (Specifik Absorption Rate) af udsættelsen for RF-stråling (radiosignaler) overholdes, når du holder telefonen en halv til en hel centimeter fra kroppen? Du kan selv tjekke under ‘Indstillinger’, ‘Generelt’, ‘Om’, ‘Juridiske oplysninger’, ‘RF-eksponering’. Afstanden varierer fra telefon til telefon, men selvom producenterne på den måde sikrer sig – ved at oplyse om en mulig fare – hvor mange brugere er så klar over denne ‘sikkerhedsafstand’ eller er bevidst om, at her skulle være et problem. Holder du din telefon en halv til en hel centimeter eller mere fra øret?

Eller har du måske din telefon i lommen – få millimeter fra kroppen?

Hvis du går på Sundhedsstyrelsen hjemmeside, kan du under mobiltelefoni læse følgende: “Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor generelt, at borgere – både børn, unge og voksne – begrænser deres brug af mobiltelefoni”. Var du klar over denne anbefaling?

Bliver du påvirket?

Der kan være rigtig meget at sige om, hvorvidt denne kommunikation er nået ud til helt almindelige mennesker. Men nu mærker flere og flere på deres egen krop, at trådløse netværk og mobiltelefoni påvirker os. Foreningen for Elektro Hyper Sensitive – EHS – (også kaldet el-overfølsomme) er opstået i kølvandet på, at flere oplever symptomer og sygdom i forbindelse med især trådløse netværk. Helt almindelige mennesker beskriver nu symptomer som smerter og snurren i fingrene efter kontakt med de nyere og kraftigere mobiltelefoner. Ligesom søvnproblemer, hovedpine, træthed, et haltende immunforsvar og andre diffuse symptomer for nogle kan linkes til netværket.

Indtil forskningen bliver mere målrettet, kan vi kun gætte os til, hvor stor indflydelse de trådløse netværk kan have på sygdomme og symptomer som kræft, dårlig fertilitet og meget mere. Men din egen beskyttelse kan du starte nu.

 

Afbalancering af energien

Et af de nyeste produkter på markedet inden for ‘strålebeskyttelse’ er EnergyDOTS, som det danske firma Safehealth forhandler herhjemme.

De forskellige DOTS fungerer ligesom lavenergi-magneter (kendt fra videobånd og magnetstriben på et Dankort), der i stedet er lagret med naturligt forekommende bioenergiske informationer.

Vi mennesker skaber selv elektromagnetiske felter omkring os, som forstyrres af de stråler, der er i de trådløse netværk. Vores krop, der fungerer som en mast, tager imod alle frekvenser/informationer. Så hver dag skal kroppen forholde sig til en bunke af uorganiserede informationer, der kommer i impulser – især fra mobiltelefoner, der sender signalerne ud i kraftige bølger.

DOTS har vist sig at kunne synkronisere disse impulser, så de bliver lettere fordøjelige for kroppen. EnergyDOTS fås både til at sætte på dine trådløse apparater, herunder router, mobiltelefoner og babyalarmer, og som smykke til beskyttelse af kroppen selv. og som smykke til beskyttelse af kroppen selv. Safehealth forhandler også covers, headsets og beskyttelsesbakker, der kan mindske strålingen fra apparaterne mod dig og din familie. Flere helsekostbutikker forhandler i dag EnergyDOTS.

Se mere på www.safehealth.dk

 

Gode råd, når du omgås trådløse enheder

Mobiltelefoner:

– Brug headset, når du taler i mobil. Alternativt slå højtaleren til, så du kan holde telefonen væk fra hovedet.

– Send sms-beskeder fremfor at ringe, når det er muligt.

– Begræns dig til korte samtaler.

– Jo lavere SAR-værdi, telefonen har, jo bedre. Producenterne skal oplyse om SAR-værdien.

– Begræns samtaler i områder med dårlige antenneforhold. Tjek antenneforhold på displayet.

– Begræns samtaler under transport, da mobiltelefonen øger effekten, hver gang den søger ny antenne.

– Undgå at have mobilen i lommen, eller beskyt dig som minimum med et antistrålings-cover.

Trådløse netværk i hjemmet:

– Sluk for routeren, når du sover eller ikke bruger netværket.

– Hav ikke mobilen liggende i soveværelset, da den opdaterer i løbet af natten.

Børn og netværk:

– Tag en snak med dine børn om, at de skal bruge headset eller sms’e fra mobiltelefonen fremfor at telefonere. Børns kranie er tyndere end voksnes, så de er langt mere følsomme overfor strålerne.

– Hvis små børn bruger tablet med spil på, så slå evt. tabletten over på flytilstand, når netværket ikke er nødvendigt. Så søger tabletten ikke efter netværk hele tiden.

– Køb evt. covers, der beskytter mod stråling.

– Brug ALDRIG mobiltelefonen som babyalarm. En mobiltelefon har ikke noget at gøre i en barnevogn. Undersøg evt. babyalarmens SAR-værdi, og placer den længst muligt fra barnets hoved.

 

Mistanke om alvorlige bivirkninger

Brugen af mobiltelefoner er linket til:

Kræft
Videnskabelig forskning vurderer, at unge, der bruger mobiltelefoner har 520 pct. forøget risiko for at udvikle kræft. For voksne er det 270 pct.

Nedsat immunsystem
Forskning har vist, at immunsystemet reagerer, når det udsættes for elektromagnetisk stråling – ligesom ved bakterier og virusser. Strålingen bliver dog ikke nedkæmpet, så immunforsvaret bliver bare gradvist svagere og svagere.

Nedsat fertilitet
Forskning har påvist, at der er en sammenhæng mellem mobilstråling og menneskets forplatningsevne.

Øget opvarmning af hjernen
Mobilstråler er mikrobølger, og de opvarmer hjernen på samme måde, som stråler fra en mikroovn opvarmer mad.

Forrige artikelKødfri? Helt eller delvist …

Næste artikelEn mobil eller en bombe i lommen?