Utæt tarm: Hvorfor yoghurt, men ingen mælk?

Af: Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Jeg har gennem mange år haft Hashimotos stofskiftelidelse, astma, ledsmerter og perioder med candida-svamp og utæt tarm. Jeg har efterhånden en vis øvelse i at afhjælpe, men det er som om, jeg aldrig kommer helt til bunds i det.

Nu er jeg i gang med at ”støvsuge” for alle fejlkilder, både i kost og sind. I den forbindelse har jeg et konkret spørgsmål vedrørende mælk og utæt tarm:

Er der en forklaring på, at nogen anbefaler at undgå mælk, men samtidigt anbefaler at spise yoghurt? 

Venlig hilsen fra Helga

 


 

Dine lidelser skyldes alle fejlreaktioner i dit immunsystem og har alle baggrund i utæt tarm på baggrund af din kost, overvækst af candidasvampe og en dårlig sammensætning af tarmbakterierne.

Den utætte tarm medfører, at du kan optage småstumper af ikke helt nedbrudt kost gennem tarmslimhinden, blandt andet peptider fra mælk, og de påvirker og skader dit immunsystem, der angriber dine egne væv med allergi og autoimmune sygdomme til følge.

Mælk indeholder peptider og kasein, men er den syrnet, er de delvist nedbrudt, og syrnet mælk, f.eks. yoghurt, indeholder mange gode mælkesyrebakterier, der modvirker candidasvampe og er gode for tarmene.

Læs mere om candida, utæt tarm og autoimmune sygdomme på www.radiodoktoren.dk.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

1 kommentar

 • Bente Stenfalk siger:

  Yoghurt tåles somme tider bedre end mælk, fordi der er mindre laktose i syrnede produkter. Noget af laktosen nedbrydes under syrningen.

  Men man kan også få undersøgt, om man kan tåle fruktsukker, som både findes i mælk og yoghurt, og som kan give nogen store gener.

  https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/mave-tarm/tilstande-og-sygdomme/oevrige-sygdomme/fruktoseintolerans/

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *