Sind

Vælg farver for humøret

29. juni 2010

Farverne har langt større virkning på os, end vi er klar over. Brug de farver omkring dig, du har det godt med – eller tænk dig til dem. Begge dele virker, hvis du ønsker at ændre dit humør.

Vi kender dem alle sammen. De dage, der er grå, triste og blottet for godt humør – uden at man helt ved hvorfor. Nogle gange starter det sådan lige fra morgenstunden, og dagen kan være tung at komme igennem. Men der er hjælp at hente, og den hjælp har du lige ved hånden.

Det handler om farver, deres virkning, og hvordan du bruger dem til et løft. Bestemte farver i bestemte situationer kan nemlig forandre humør, gnist og gåpåmod i en håndevending.

Selvfølgelig kan vi reagere individuelt på de forskellige farver alt efter baggrund og personlighed, men overordnet deler vi nogle fælles reaktioner på bestemte farver.

Hvilke farver har du brug for?

Hvis du ønsker at påvirke dit humør og benytte farverne til dette, bringer vi her en kort guide til de farver, der med rigtig god virkning kan bruges. Enten ved at du har disse farver i nærheden af dig, eller ved at du visualiserer dem frem (forestiller dig dem). Det sidste kan have nøjagtig samme virkning som at se dem fysisk.

Ud fra beskrivelserne vil du sikkert kunne genkende meget og i farten snuppe en af farverne til eget brug lige her og nu – det er det smarte ved visualisering.

Først og fremmest skal du først finde ro i dig selv og mærke efter, hvilken farve du tiltrækkes af. Det kan skifte. På visse tidspunkter kan du måske slet ikke klare at være tæt på en bestemt farve, mens du har hårdt brug for en anden, hvis virkning du savner.

Farver og intuition

Følg din intuition og mærk, hvilken farve (eller flere farver) du har brug for/lyst til lige nu. Om du tager dit farvebehov alvorligt eller ej, vil du hurtigt blive klar over, at der er en mærkbar forskel.

Brug farverne, omgiv dig med dem, ikke kun i visualiseringer, men også fysisk. Tøj, sko, bælter, farverne i dit hjem. Mærk også, hvornår det er nok, eller der er brug for at skifte til en anden farve. Tager du dine farvebehov seriøst, kan farverne være med til at afbalancere, løfte og give energi, mod og glæde.

Livfulde Grøn

Den grønne kan bruges til afslapning og evnen til at give og modtage kærlighed. Den forårsgrønne, der er fyldt med kraft, liv og glæde, kan give dig følelsen af, at ønskede forandringer er på vej. Grøn er de nye begyndelsers farve og symbolet på vækst. Grøn er god til at visualisere ro og give mod. Grøn er afslapning, kærlighed, medfølelse. En fantastisk farve at visualisere med. Luk øjnene og se den for dit indre blik, og mærk straks forandringen.

Rolige Blå

Blå er en dejlig, rolig farve, der kan hjælpe dig til mere ro, sikkerhed, succes, overblik og glæde. Tænk på en dag, hvor himlen stråler i en vidunderlig blå farve, hvordan farven alene kan gøre dig glad.

Se op på himlen, hvis denellers er blå, tag en blå trøje på, eller se den blå bag dine øjne.

Blå kan give heling til krop og sind. Den kan også give ro og stabilitet, noget der er brug for, hvis man vil ændre en uønsket tilstand. Den blå er, ligesom den orange, god til at hele depression.

Nogle gange blot ved, at du ser for dig og forestiller dig, at du lader farven omslutte dig.

Omgiver du dig med blåt, fysisk eller via visualisering, kan du opleve, at pulsslag og blodtryk dæmpes. Din måske lidt for kraftige hjerneaktivitet sænkes og slapper af. Visualiser den blå farve, hvis du er stresset, og den kan give dig et dejligt pusterum.

Modige Turkis

En skøn farve fyldt med liv og kraft, der kan give dig mod på nærmest hvad som helst. Fysisk kan den styrke immunforsvaret og dermed gøre dig sundere. Ønsker du sundere kostvaner, så visualiser den turkise omkring dig af og til, samtidig med at du ser de sunde madvarer, du ønsker skal være din fremtidige kost.

Kærlige Rosa

Den sarte, blide rosa, som en rosakvarts. En vidunderlig blid og blød farve, du kan bruge, hvis du er urolig, vred eller ulykkelig. Den er helende og giver ro i sindet, så du kan falde i søvn eller bare slappe af. Visualiser den rosa, hvis du trænger til en kærlig omfavnelse, og du vil hurtigt mærke en dejlig og positiv forandring.

Energiske Gul

Gul er den mentale energis farve. Den er solens og forårsblomsternes farve. Der er kraft i den gule. Du kan forny dine ideer ved at omgive dig med gul, fysisk eller som visualisering. Den gule kan give dig følelsen af, at du kan klare det hele!

Den gule kan også styrke din evne til koncentration og hurtigere indlæring. Du kan vælge en hvilken som helst gul nuance – den, du føler lige præcis er god og virkningsfuld for dig.

Lidenskabelige Rød

Rød er kærlighedens og lidenskabernes farve. Du bliver aktiv af den røde. Den er varme og energi, selvsikkerhed, seksualitet og frugtbarhed.

Er man omgivet af rødt, vil man simpelthen kunne måle, at kroppen reagerer på den. Blodtrykket stiger, og pulsen bliver hurtigere. Kroppen vågner. Aktiviteten i hjernen kan stimuleres af rødt. Brug rødt, hvis du har brug for lidt mere jordforbindelse.

Rødt giver liv og lyst til at gå i gang med en masse dejligt i stedet for at hænge fast i negativitet.

Opmuntrende Orange

Denne farve er power. Orange er glad og fyldt omgivet af orange, som også kan være virksom mod depression. Denne farve kan være med til at hente både din fysiske og mentale energi tilbage.

Luk øjnene og lad orange omgive dig totalt.

Den kan virkelig stimulere sanserne og give opmuntring til det, du ønsker at sætte i gang. Den kan dæmpe irritation og i stedet få dig til at sætte fokus mod positive, varme følelser og stemninger i dig.

Den orange stimulerer dine kreative, skabende sanser og giver dig lyst til at nyde livet og tage del i alt, hvad det har at byde på. Har du lyst til større følelse af sensualitet eller seksualitet, så visualiser, at du er omgivet af orange. Brug farven, indtil du mærker, der er ligevægt, og du har det godt.

Let at forandre med farver

At tiltrække farver med visualisering er let, og du vil blive sundere, stærkere og gladere af at skabe netop de farver, som du føler, du lige nu har brug for. Find dine helt personlige, virksomme farver eller kombinationer.

Hvilken farve har du brug for lige nu? Føl efter, hvad der virker på dig uden at tænke et øjeblik på, hvad der er ”rigtigt og forkert”, for intet er hverken rigtigt eller forkert.

Gå indad, lyt til dig selv og brug din intuition. Du ved bedst selv, hvad der er gavnligt og virksomt for dig. Vær sikker på, at du selv kan skabe en positiv forandring i dit liv, både nu og på længere sigt – ved at være bevidst om de muligheder, du har liggende i dig selv, altid klar til brug. Dermed behøver ingen dage være grå. Du kan male dem i lige præcis den farve, du ønsker.

Forrige artikelDårlig ånde og en slem smag i munden

Næste artikelCoaching 2: Forandring – en udfordring

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.