Nyheder

Den dyre fiskeolie er ikke altid bedst

20. februar 2017

Ifølge Forbrugerrådet Tænk klarer en billig fiskeolie sig godt på indholdet af EPA og DHA

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 forskellige fiskeolier, som er blevet vurderet på indholdet af EPA og DHA samt parametre som friskhed og indholdet af tungmetaller.

– Fiskeolie giver en række dokumenterede, sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest er der en forebyggende effekt på hjerte-kar-sygdomme, og omega-3 fedtsyrer er en vigtig del af cellerne i både hjernen og øjnene, siger Charlotte Jacobsen, professor ved DTU Fødevareinstituttet til jp.dk.

Det er indholdet af omega-3, der tæller. Nærmere betegnet indholdet af EPA og DHA. Den anbefalede mængde EPA og DHA er 250 milligram af hver om dagen.

Billig fiskeolie trumfer den dyre, økologiske variant

Af de testede fiskeolier er 7 af produkterne i kapselform og 3 er flydende. 5 produkter er tilsat citrus­aroma, mens 5 produkter ikke er. Et enkelt produkt er økologisk.

Den flydende fiskeolie fra mærket Lysi har fået en andenplads i testen, selv om den faktisk er en af de billigste. Den koster cirka 1-2 kroner om dagen og indeholder godt 1000 milligram af både EPA og DHA.

Testens ultimative taber, den økologiske fiskeolie fra Dansk Ørred, koster mellem 6 og 12 kroner om dagen og indeholder kun omkring 200 milligram EPA og 500 milligram DHA.

Du kan selv tjekke derhjemme, om den fiskeolie, du har udset dig, er frisk eller harsk. Bid en kapsel over eller smag lidt på den flydende fiskeolie. Er smagen dårlig eller harsk, skal du måske overveje et andet mærke.

Forrige artikelSpis dig til en bedre nattesøvn

Næste artikelSundhed går fra mund til krop

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.