Nyheder

Klare drømme: Vær vågen i din drøm

30. oktober 2017

Vil du gerne lære at navigere bevidst i dine drømme? En australsk forsker mener, at have fundet svaret på, hvordan du får klare drømme, som det kaldes.

Har du nogensinde haft en så virkelighedstro drøm, at du har været i tvivl, om det virkelig var en drøm? Så har du højst sandsynligt haft en såkaldt ’klar’ drøm.

Man plejer at sige, at du skal knibe dig selv i armen, for at finde ud af, om du drømmer – men hvis du ikke vil vågne, og gerne vil forblive og navigere i din drøm, er det faktisk muligt ifølge forsker i klare drømme, Denholm Aspy.

Styr selv dine klare drømme

Denholm Aspy har i et studie, der er udgivet i tidsskriftet Dreaming, fået en lille gruppe mennesker til at opleve drømme, de selv kunne styre, ved hjælp af disse tre meget simple råd, det skriver Sydney Morning Herald.

1. Forsøgspersonerne blev bedt om at praktisere virkelighedstjek og holde øje med tegn på, at de var i en drøm, f.eks. ved at lægge mærke til tekster, som har tendens til at se anderledes ud i drømmeland sammenlignet med i virkeligheden.

2. Desuden skulle de stille vækkeuret, så de blev vækket efter fem timers søvn, hvor de skulle sige til sig selv, at de ville huske, hvad de drømte næste gang.

3. Samtidigt skulle de visualisere, at de ville få en klar drøm.

Afprøv svære beslutninger i dine drømme?

Efter en uge med øvelserne oplevede 17 procent af de 47 testpersoner klare drømme, skriver Sydney Morning Herald.

For dem, der kunne falde i søvn igen, fem minutter efter de var blevet vækket og havde sagt til sig selv, at de ville huske deres drømme, havde næsten halvdelen opnået at få klare drømme.

Tidligere studier har foreslået, at klare drømme kan hjælpe folk med at træffe svære beslutninger, fordi de kan leve konsekvenserne ud i en drøm, før de tager en beslutning. Men indtil nu har det været svært at hjælpe folk til at få disse drømme.

Kilde: https://videnskab.dk/krop-sundhed/forsker-tre-simple-råd-kan-gøre-dig-bevidst-i-dine-drømme

 

Forrige artikelVi præsterer og præsterer og bliver depressive

Næste artikelStress og depression kan starte i maven

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.