Væske i rette mængder

Jeg har længe gået og tænkt på, hvor meget man egentlig skal drikke? Jeg mener ikke alkohol, men vand, saft osv.
Jeg har tit hovedpine. Kan det være på grund af væskemangel? Jeg drikker nok 1 – 1½ liter af vand, saft, sodavand, iste osv.
Mange hilsner Pernille

Tak for dit spørgsmål. Jeg tror ikke, din hovedpine kommer af for lidt væske, for 1-1½ liter er fint. Med mindre du dyrker sport og sveder meget, for så skal der mere til.
Faktisk møder jeg jævnligt folk via min undervisning, der mener, at ”jo mere, jo bedre, når nu vand er så sundt.” Og det er helt forkert! Man kan godt drikke for meget vand. Det vil belaste organerne og bækkenbunden, og det vil skylle vigtige stoffer ud af kroppen. Vand er et indre brusebad. Og hvis du bader overdrevent meget, bliver du heller ikke renere, tværtimod skader du huden.
Om man skal vælge at drikke det ene eller det andet, er altså heller ikke lige meget, og jeg vil til enhver tid anbefale helt almindeligt vand. Igen skal du se det indre brusebad for dig. Vasker du hår i saftevand? Hvordan tror du, rengøringen af dit hjem ville blive, hvis du vaskede gulve i sodavand? Ikke så godt, vel? Vand renser altså bedst.
Drikke, der indeholder sukker/sødemidler, vil i øvrigt påvirke din blodsukkerbalance, og hvis den rutscher op og ned dagen igennem, kan det godt være årsag til både stivhed i muskler og led og til smerter, f.eks. hovedpine.
Din hovedpine kan også komme af spændinger i nakke, skuldre, har du et stillesiddende job? Går du med skuldertaske? Sover du med en dårlig hovedpude? Er din kropsholdning mere slap end rank?
Prøv at gå på opdagelse, se dit eget spejlbillede i butiksruder. Hvis du falder sammen i det øverste af ryggen, bliver der et øget pres på nakkehvirvlerne, og det kan nemt give hovedpine.

Mange hilsner Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*