Vafler med grønt krudt

Af: Anette Straadt

Foto: Fra bogen ‘Slut med snot’

De er gode til nem aftensmad. Resterne kan selvfølgelig også bruges i madpakken og til eftermiddagsmad. Vafler er et hit hos rigtig mange børn. Derfor kan man ofte med godt held tilsætte lidt ekstra sundhed i dem. Denne opskrift på vafler med ekstra grønt krudt giver dit barn og hele familien masser af vitaminer, mineraler og fibre.

Ca. 8 store franske vafler

Du skal bruge:

5 store æg

4 dl revne/hakkede grøntsager, f.eks. broccoli, squash, gulerødder

2 spsk. bageHUSK (psylliumskaller)

1½ dl fuldkornsmel, f.eks. hvedemel, rismel, havremel

1½ dl kokosfibermel

1½ dl kerner, f.eks. solsikke, sesam, græskar (kværn dem lidt, hvis du har små børn)

2 spsk. olivenolie eller smeltet kokosolie

1 tsk. salt

2 dl mælk/plantedrik

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter.

Tilsæt eventuelt lidt mere mælk/plantedrik, hvis dejen er meget tyk.

Bag dejen som vafler i et vaffeljern eller i silikonevaffelforme i ovnen.

Server vaflerne med grønt pålæg, ost, fisk eller hummus oven på.

 

Fra bogen “Slut med snot” af Anette Straadt.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*