Opskrifter

Vafler med grønt krudt

Foto: Fra bogen ‘Slut med snot’
27. januar 2020

De er gode til nem aftensmad. Resterne kan selvfølgelig også bruges i madpakken og til eftermiddagsmad. Vafler er et hit hos rigtig mange børn. Derfor kan man ofte med godt held tilsætte lidt ekstra sundhed i dem. Denne opskrift på vafler med ekstra grønt krudt giver dit barn og hele familien masser af vitaminer, mineraler og fibre.

Ca. 8 store franske vafler

Du skal bruge:

5 store æg

4 dl revne/hakkede grøntsager, f.eks. broccoli, squash, gulerødder

2 spsk. bageHUSK (psylliumskaller)

1½ dl fuldkornsmel, f.eks. hvedemel, rismel, havremel

1½ dl kokosfibermel

1½ dl kerner, f.eks. solsikke, sesam, græskar (kværn dem lidt, hvis du har små børn)

2 spsk. olivenolie eller smeltet kokosolie

1 tsk. salt

2 dl mælk/plantedrik

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter.

Tilsæt eventuelt lidt mere mælk/plantedrik, hvis dejen er meget tyk.

Bag dejen som vafler i et vaffeljern eller i silikonevaffelforme i ovnen.

Server vaflerne med grønt pålæg, ost, fisk eller hummus oven på.

 

Fra bogen “Slut med snot” af Anette Straadt.

Forrige artikelUdsigt til natur dæmper støj

Næste artikelLisbeth bruger kroppen som kompas

Anette Straadt

Sundhedsplejerske
Skribent på Naturli siden 2011.