De er gode til nem aftensmad. Resterne kan selvfølgelig også bruges i madpakken og til eftermiddagsmad. Vafler er et hit hos rigtig mange børn. Derfor kan man ofte med godt held tilsætte lidt ekstra sundhed i dem. Denne opskrift på vafler med ekstra grønt krudt giver dit barn og hele familien masser af vitaminer, mineraler og fibre.
Ca. 8 store franske vafler
5 store æg
4 dl revne/hakkede grøntsager, f.eks. broccoli, squash, gulerødder
2 spsk. bageHUSK (psylliumskaller)
1½ dl fuldkornsmel, f.eks. hvedemel, rismel, havremel
1½ dl kokosfibermel
1½ dl kerner, f.eks. solsikke, sesam, græskar (kværn dem lidt, hvis du har små børn)
2 spsk. olivenolie eller smeltet kokosolie
1 tsk. salt
2 dl mælk/plantedrik
Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter.
Tilsæt eventuelt lidt mere mælk/plantedrik, hvis dejen er meget tyk.
Bag dejen som vafler i et vaffeljern eller i silikonevaffelforme i ovnen.
Server vaflerne med grønt pålæg, ost, fisk eller hummus oven på.
Fra bogen “Slut med snot” af Anette Straadt.