Nu er det så bevist: vandmelon skal serveres varm. Ikke opvarmet, men ved stuetemperatur.
Hvis du opbevarer vandmelonen ved stuetemperatur, beholder den sin næringsværdi. Det gør den ikke, hvis du opbevarer den i køleskabet. Samtidig holder den sig længere i stuetemperatur. Faktisk er dens ”levetid” 14-21 dage i stuetemperatur, men kun knap en uge, hvis den er på køl. Vandmeloner er fulde af antioxidanterne lykopen og beta karotin. Disse antioxidanter er kendte for deres positive effekt i kampen mod kræft, for at modvirke solens skadelige stråler og meget mere. DA forskerne undersøgte vandmeloners næringsværdi ved forskellige temperaturer, opdagede de, at når vandmelonen blev opbevaret på køl, forandredes næringsværdien ikke. Hvis den derimod blev opbevaret ved stuetemperatur, gik lykopen-værdien op med 40 % og beta karotin blev der 139 % mere af. Og det er jo sundt. Så opbevar vandmelonen i stuetemperatur hvis den skal holde sig længere, og gøre dig så sund som muligt. Kilde: WebMD