Nyheder

Vegetar-biksemad med rodfrugter og spejlæg

24. februar 2017

Hvis dine rodfrugter hober sig op i grøntsagsskuffen 
gennem vintermånederne, så er det her en rigtig god måde at få dem brugt på. Du kan også bruge andre rodfrugter som pastinak og persillerod, hvis du ligger inde med dem. Servér eventuelt retten med ketchup eller chilisauce.

Du skal bruge:

  • 1⁄2 knoldselleri
  • 1 kg kartofler
  • 1 kg g rødbeder
  • 4 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 30 g smør til stegning
  • 2 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
  • 4 æg
  • Salt, peber

 

Sådan gør du:

Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i tern. Pil løgene, og hak dem. Pil hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad.

Varm smørret på en pande, og lad det bruse af. Tilsæt alle grøntsagerne, timian, salt og peber, og lad det stege ved svag varme i 20-30 minutter, til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.

Steg fire spejlæg i smør på en anden pande, og servér oven på rodfrugt-blandingen.

Forrige artikelForebyg tandkødsbetændelse og beskyt hjertet

Næste artikelSnyd dig glad – det kan kroppen lide!