Mad

Vegetar til hverdag

Foto: Politikens forlag
1. september 2020

Vi ved det jo godt. Grøntsager er gode for os. De er endda meget gode, og en kost fyldt med gode grøntsager, kan være med til at forebygge sygdomme og mistrivsel. Men det kan være svært at få nok grøntsager ind i en travl hverdag. Ikke fordi intentionen om at spise grønt ikke er der, men fordi det kan være svært at finde på gode alternativer til den klassiske spaghetti med kødsovs, når det skal gå stærkt.

En ny kogebog udkommer 3. september på Politikens forlag. Den er skrevet af, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club, som har 190.000 følgere på instagram. Hun har skrevet flere kogebøger, og udkommer nu med denne bog fyldt med lækre farvestrålende vegetariske retter. Hun er ikke selv vegetar – endnu – og hun har taget udgangspunkt i gamle klassikere som boller i karry og pizza. Det er hverdags-favoritter på en ny måde, så de er helt fri for kød.

Man kan få inspiration til at gå helt vegetarisk, eller man kan vælge at lade sig inspirere til én eller flere kødfrie dage om ugen. Opskrifterne er lavet så hele familien kan spise med. Vi har fået lov at bringe tre smagfulde retter.

Læs også: Hvordan påvirker det din sundhed at droppe kødet? 

Opskrifter

Fish’n’ chips med ærtemos – helt uden fisk

Fish'n' chips med ærtemos – helt uden fisk

Klassisk burger med krydret bønnebøf

Klassisk burger med krydret bønnebøf

Falafelbowl med bulgur & krydret tahindressing

Falafelbowl med bulgur & krydret tahindressing

Hvad er en vegetar?

En vegetar lever af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Velbekomme

 


Bogen

Hverdags vegetar

Ditte Ingemann

Politikens Forlag

304 sider

Vejl. pris: 300 kr.

Forrige artikelBæredygtighed, kartofler og madspild

Næste artikelHavene stiger med rekordfart