Nyheder

Vegetarisk messe bliver økologisk

Den 5. – 6. november ’22 vender Dansk Vegetarisk Forenings messe tilbage til Øksnehallen i København. Denne gang er den økologisk.

Foto: Dansk Vegetarisk Forening
21. september 2022

Den 5. – 6. november vender Dansk Vegetarisk Forenings messe tilbage til Øksnehallen i København. Denne gang er den økologisk.

Organic Plant Based Expo er navnet på messen, som nogle af Danmarks største plantebaserede aktører står bag. Man regner med 5.000 gæster til messen, der løber af stablen den første weekend i november. Det kommer til at foregå i Øksnehallen i Kødbyen, København.

Dansk styrkeposition i økologi

Det er efterhånden tre år siden, at Dansk Vegetarisk Forening senest var vært for en messe. Corona satte en stopper for større arrangementer, og Organic Plant Based Expo er derfor ventet med ekstra spænding.

– Messen i 2019 var en kæmpe succes, hvor flere stadeholdere undervurderede efterspørgslen og måtte skaffe ekstra forsyninger og i nogle tilfælde var nødt til at melde tidligt udsolgt. Coronaen var derfor en streg i regningen. Men nu er vi tilbage, siger Dansk Vegetarisk Forenings erhvervschef Mie Nordly.

Messen er denne gang økologisk og er blevet til med støtte fra Fonden for økologisk landbrug. Værdierne bag økologien og det plantebaserede er nært beslægtede med hensyn til både miljø, dyr og sundhed.

Samtidig sætter man fokus på Danmarks styrkeposition på økologiske, plantebaserede fødevarer.

Fremtidens mad er plantebaseret

Organic Plant Protein A/S er messens hovedsponsor, og iværksætterparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen ser messen som en gylden lejlighed til at eksponere dansk økologi og plantebaseret mad.

– Økologien og det plantebaserede skal gå hånd i hånd, hvis vi skal løse de store globale udfordringer med klima, biodiversitet og rent grundvand. Det er derfor en vigtig beslutning, at Plant Based Expo er forbeholdt økologiske produkter, siger Fie Graugaard fra Organic Plant Protein A/S.

Et skridt på vejen til klimamålene

Dansk Vegetarisk Forening og samarbejdspartnere håber, at messen kan give alle gæster et indblik i den sunde og klimabaserede plantebaserede mad. På globalt plan er det plantebaserede marked i hastig vækst. I Danmark har vi rigtig mange virksomheder, der er parate til at tage del i dette marked, og dem vil DVF’s erhvervschef Mie Nordly gerne vise de besøgende.

– Der er utrolig mange muligheder på det økologiske, plantebaserede område med fødevarer af høj kvalitet. Vi skal alle spise mindre animalsk i fremtiden, hvis vi skal nå klimamålene. Messen er en gylden mulighed for at se og prøvesmage fremtidens mange sunde og lækre produkter, og vi regner med et stort fremmøde hele weekenden, siger Mie Nordly.

Forrige artikelPå den sikre side

Næste artikel7 gode grunde til at spise (mere) kål

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.