Nyheder

Veksel dine cykelture til træer

5. maj 2010

To ting er godt for co2-regnskabet: cykelture frem for bilture og masser af træer. Du kan hjælpe med begge ting

Det er billigt, du får motion og det er godt for miljøet. Når du snupper cyklen frem for bilen gavner det hele tre ting. Og nu kan du gennem Arena365 deltage i challenge16.dk, som er lanceret i samarbejde med Plant et Træ.

Her kan du ved at registrere dine cykelture medvirke til at få plantet flere træer. For hver 16, der deltager, vil kampagnen plante et nyt træ. Og miljøet vil samtidig få glæden af, at du tager cyklen frem for bilen.

Cykelture og træer internationalt

Kampagnen Challenge16 peger frem mod klimatopmødet COP16 i Mexico til december. Initiativet er dansk, men kampagnen er international.
– Det skal være enkelt at gøre en forskel. De fleste har en cykel, og hvis du hopper på cyklen i stedet for at sætte dig bag rattet i dagligdagens småture, kan du faktisk spare en del CO2. Samtidig planter vi nye træer, og da træer absorberer CO2, er det et regnestykke med et godt resultat, fortæller informationschef i Plant et Træ, Bjørn Døssing.
Via Arena365.com er det enkelt at deltage. På det sociale netværk for sport og aktiv livsstil kan du i forvejen registrere al din aktivitet – måle ruter op for gå-, løbe- og cykelture, registrere tid og motionsformer. Ved at tilmelde dig Challenge16 vil dine registrerede cykelture automatisk blive overført til kampagnen. Du vælger selvfølgelig selv, om du vil registrere mere aktivitet end cykelturene, men netværket kan også bruges socialt og til inspiration.

Cykelløb donerer træer

Det kendte cykelløb Sjælsø Rundt er også hoppet med på Challenge16 og dedikerer hele deres 40 års jubilæumsløb til klimaet.
– Danmark er et helt unikt cykelland. Alle cykler, og det er både godt for krop og sjæl og vores fælles klima. Og det vil vi i Sjælsø Rundt selvfølgelig gerne støtte ved at opfordre endnu flere danskere til at cykle for en grøn fremtid.
Vi donerer derfor 400 træer til motions- og miljøkampagnen Challenge16.dk – 10 træer for hvert år Sjælsø Rundt har eksisteret. På den måde er vi klar til 40 cykelår mere, siger tidligere professionel cykelrytter og arrangør af Sjælsø Rundt, Jens Veggerby.
Han opfordrer derfor også alle deltagere til at melde sig i Challenge16, så de mange cykelture kan blive byttet til træer. Sjælsø Rundt løber af stabelen den 30. maj 2010.
Se mere om Arena365.com
Find kampagnen Challenge16.dk

(Oprettet den 5. maj 2010)

Forrige artikelVoksne trænger til mere motion

Næste artikelNatursutten er frikendt