Nyheder

Venstrefløjen forlanger handling mod pesticider

15. oktober 2008

S, SF og Enhedslisten vil have pesticidresterne i dansk frugt væk. Økologi er en del af løsningen, mener de.

Partierne til venstre for midten i Folketinget er oprørte over de nye tal, der viser en stigning i mængden af pesticidrester i dansk frugt, skriver Altinget.dk.
Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten forlanger et øjeblikkeligt indgreb mod pesticidforbruget hos gartnerierne, og de tre partier ønsker på længere sigt større dele af dansk frugtproduktion omlagt til økologi.
“Udviklingen undergraver et af de mest effektive argumenter for at købe dansk frugt og grønt og afslører, at kun en omstilling af den danske frugtproduktion til økologi kan sikre, at dansk frugt kan opretholde sin status som pesticidfri,” siger Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen.
Fødevarestyrelsens opgørelse for indholdet af pesticidrester i frugt for 2007 viste i sidste uge, at mængden af frugt med giftrester er steget fra 45 pct. i 2006 til 55 pct. sidste år.
Selv om styrelsen mener, stigningen primært skyldes den våde sommer i 2007, der gjorde det nødvendigt at sprøjte mere, kræver venstrefløjen mere grundlæggende indgreb. De hæfter sig ved, at mængden af frugt med pesticidrester er steget jævnt over de sidste otte år fra kun 15 pct. i 2000.

Forrige artikelFlest rige og veluddannede får brystkræft

Næste artikelFlåter indtager efteråret