Nyheder

Vi foretrækker danske fødevarer

17. august 2009

80 procent af danskerne foretrækker danske fødevarer frem for fødevarer fra udlandet, viser en ny undersøgelse

Undersøgelsen, som er lavet af analysebureauet Synnovate for Landbrug & Fødevarer, indikerer desuden, at fødevaresikkerheden er en af de væsentligste grunde til, at danskerne vil have dansk mad.

Når forbrugerne bliver spurgt, om de tror, at risikoen for at blive syg af danske fødevarer er højere, lavere eller den samme i forhold til fødevarer produceret i udlandet, svarer hele 57 pct., at risikoen er lavere for danske fødevarer.

39 pct. mener, at risikoen for at blive syg er den samme, mens kun 1 pct. mener, at der er størst risiko ved danske fødevarer, skriver Landbrug & Fødevarers ugemagasin FoodCulture.

Og myndighedernes overvågning af fødevaresikkerheden viser da også, at der er hold i den opfattelse.

På europæisk niveau laves der undersøgelser, hvor fødevaresikkerheden i de forskellige lande sammenlignes på en række forskellige parametre.

“Danmark er ikke nødvendigvis altid nummer et, men vi er så godt som altid blandt de bedste. Det gælder både for kemisk og mikrobiologisk fødevaresikkerhed, altså når vi måler på giftstoffer, pesticider, medicinrester og bakterier,” fastslår institutdirektør Henrik C. Wegener, DTU Fødevareinstituttet i FoodCulture.

Kilde: fpn.dk

(oprettet 19. august 2009)

Forrige artikelGener bestemmer hvor længe du sover

Næste artikelNår gnisten går ud, går vi fra hinanden

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.